I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Kultura

Izložba „Ikone u keramici“

Jedinstvena prilika za podsećanje na pomalo zaboravljenu tehniku mozaika pružio je ovih dana Suhovni centar u Zrenjaninu izložbom Ikone u keramici. Izložbu su pripremili polaznice Umetničkog ateljea “ Prepodobni Rafailo Banatski “ koje su  – kako njihov predavač, Irena Bosiljko kaže – u relativno kratkom vremenu, od decembra prošle godine do sada uspele da ovladaju ovom teškom tehnikom i sve to uokvirile izložbom dajući lični pečat.

Njih dvanaest izložile su 23 rada. Jelka Krpučin kaže da je ovo zahtevna tehnika i da je potrebno puno strpljenja, truda, vremena i snage za lomljenje pločica ali i da je zadovoljna rezultatom. Sa njom se slaže i Svetlana Lazić. I njoj je Vizantijski mozaik bio izazov i zadovoljna je kako se snašla. Na pitanje gde je nabavljala materijal za rad odgovara da je imala sreće jer joj je suprug keramičar koji je i donosio ostatke pločica. Zorica Stanić se toliko pronašla u tehnici mozaika da oduševljeno priprema i samostalnu izložbu. Pored njih tri radove su izložile i Jela Stojkov, Đurđica Vujanov, Snežana Agbaba, Mihaela Ardeljan, Slavica Kikinđanin, Verica Beljin Lončarski, Marija Đerić, Sonja Stankov i Irena Karlečik. Izložbu je otvorio starešina Svetouspenskog hrama Radivoj Nađalin a nastupio je i ženski hor pevačkog društva “ Prepodobni Rafailo Banatski “ pod dirigentskom palicom Senke Milisavljević.

Ovaj hor će nastupiti i u sredu u 20h u porti Uspenskog hrama povodom slave centra. Svi zainteresovani izložbu mogu pogledati još dve nedelje u prostorijama Duhovnog centra u Zrenjaninu.

I Taxi Zrenjanin
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh