I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Gradska Narodna Biblioteka

Izložba i radionice „Čitamo i pišemo sa Anom Frank“

U Gradskoj narodnoj biblioteci „Žarko Zrenjanin“ u periodu od 16. do 27. novembra gostovaće izložba „Čitamo i pišemo sa Anom Frank“.

ana-frank

Izložba je deo projekta „Dani sećanja“ koji je nastao u saradnji između Narodne biblioteke Srbije, Kuće Ane Frank iz Amsterdama i švedsko-srpske organizacije Terraforming, uz podršku delegacije Republike Srbije u Međunarodnoj alijansi za sećanje na holokaust.

Koncept edukativne izložbe koja predstavlja polazišnu tačku za radioničarski rad, razvijen je u Kući Ane Frank u Amsterdamu 2010. godine i do sada je sa velikim uspehom predstavljen u bibliotekama širom Holandije, kao i u više zemalja širom sveta.

I Taxi Zrenjanin

Prevedena i adaptirana, izložba je do sada obišla 40 škola i 19 gradova u Srbiji.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Izložbu prati istoimena radionica, specijalno pripremljena za mlade. Radionica pruža uvid u život porodice Frank, kroz postavku otkriva se Anina ljubav prema pisanju i predstavljaju se neki od njenih tekstova. Cilj radionice je da mladi nauče više o holokaustu, knjizi „Dnevnik Ane Frank“, da budu podstaknuti na čitanje i, poput Ane Frank, upućeni na izražavanje kroz pisanu formu kao modusu suočavanja sa stvarnošću.

Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ organizovala je posete učenika osnovnih škola Dečjem odeljenju gde će se, u ambijentu izložbe, realizovati radionice u kojima će učestvovati bibliotekari, nastavnici i učenici kojima će biti dostupan nastavni materijal, film, vežbanke i uputstva koje je pripremio organizator izložbe.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh