I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Kultura

Izložba u Narodnom muzeju – „Umetnošću protiv granica“

U četvrtak, 21. decembra, sa početkom u 19 časova u Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin, svečano će biti otvorena izložba „Umetnošću protiv granica – participacija korisnika Gerontološkog centra kroz radionice i izložbu“.

Ovom izložbom se završava projekat, u kojem su učestvovali Gerontološki centar i Narodni muzej Zrenjanina, a prethodili su joj etnološko predavanje i šest kreativnih radionica.

Na izložbi će biti prikazano više od 70 vizuelnih i taktilnih radova.

Fordomanija

Ideja projekta je participacija starih lica, osoba s invaliditetom i ostalih socijalno isključenih grupa koja se izražava i realizuje kroz kreativne radionice i izložbu.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Na izložbi će biti prikazani radovi sa radionica, koje je u prostorijama Gerontološkog centra vodio mr Milan Grahovac, akademski slikar i kustos Narodnog muzeja.

Na radionicama je učestvovalo oko deset korisnika, a na izložbi će se videti dva izraza – jedan koji su učesnici radili ranije, u prošlosti, i drugi izraz koji je rađen na radionici, s novim nadahnućem i inspiracijom. Rezultat je novo tumačenje radova i njihova upotrebna vrednost kao umetničke terapije.

Važan deo projekta je i razvijanje uloge u kojoj se korisnici uključuju u pravljenje taktilnih izraza koje mogu da čitaju slepe i slabovide osobe.

Izložbu će pratiti i katalog na Brajevom pismu.

Autorka projekta je Ksenija Mihić, etnolog – antropolog, kustos Narodnog muzeja Zrenjanin.

Izložba će trajati do kraja januara 2018. godine.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh