I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • agencija dane
Kultura

Izložba fotografija „Grad fotografima, fotografi gradu“ otvorena u Savremenoj galeriji Zrenjanin

Izložba Prve fotografske umetničke kolonije „Grad fotografima, fotografi gradu“, otvorena je sinoć u Savremenoj galeriji Zrenjanin.

Na izložbi su predstavljene fotografije nastale tokom boravka i rada fotografa u koloniji, koju je Fotografski dokumentacioni centar organizovao u saradnji sa Savremenom galerijom Ečka, a pod pokroviteljstvom grada Zrenjanina.

PerSu marketi

Autor izložbe i predsednik Fotografskog dokumentacionog centra, Jovan Njegović Drndak izrazio je svoje zadovoljstvo, što se na izložbi pojavilo veliki broj ljudi, koji vole fotografiju.

– Ova kolonija je nastala na osnovu tradicije koju naš grad ima. U maju mesecu smo počeli sa jednom izložbom koja je bila presek fotografije od 1853. do 1940. godine i kroz taj presek fotografije i fotografskog stvaralaštva u prošlosti, pokušali smo da ukažemo na tradiciju koji Zrenjanin ima. Svakog dana imamo sve više prijatelja i zaljubljenika fotografije i nadam se da će ovo izrasti u jednu lepu manifestacija – rekao je Njegović Drndak.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Izložbu je pred autorima i mnogobrojnim ljubiteljima fotografije svečano otvorio direktor Savremene galerije Zrenjanin, Dušan Radišić.

Na fotografskoj koloniji učestvovali su fotografi, čija se imena nalaze u samom vrhu sprske fotografije – Imre Sabo, Milan Marković, El Gvojos, Željko Sinobad, Igor Mandić, Darko Dozet, Miroslav Predojević i Geza Lenert. Njima su se pridružili i gosti iz Republike Srpske, Radoje Elez i Branka Mumalo iz Hrvatske.

Piše: Tivadar Borbelj

  • Divider

  • Divider
Na vrh