I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Kultura

Izložba „Svedoci tradicije“ večeras u Kulturnom centru Zrenjanina

Nakon julske izložbe foto kluba CD13 na kojoj su predstavljene fotografije nastale u okviru projekta “Svedoci tradicije”, pred zrenjaninsku javnost od 14. oktobra do 3. novembra izlažu se fotografije nastale u drugom delu godine.

Postavku će činiti oko 60 fotografija kojima se ne samo ostvaruju zadati fotografski parametri već se fotografi bave i očuvanjem kulturne baštine nastale u seoskim sredinama.

PerSu marketi

Projekat “Svedoci tradicije” foto kluba CD13 koji je rezultirao izložbom realizovan je uz finansijsku podršku Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice AP Vojvodine a zrenjaninska izložba se organizuje u saradnji sa Kulturnim centrom.

Izložba se otvara u četvrtak, 14. oktobra u 19 časova a publika pored dolaska na otvaranje, program otvaranja može uživo da prati i na Fejsbuk strani Kulturnog centra.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

O projektu – izložbi:

“Cilj projekta je očuvanje tradicije sela Vojvodine, običaja i kulture naroda i narodnosti koji u njoj žive. Vojvodina, kao multietnička sredina, raspolaže neizmernim kulturnim bogatstvom. Jedan od ciljeva je i očuvanje dela tog bogatstva kroz umetničku i dokumentarnu fotografiju, uključivanje stanovnika sela u sam projekat, prezentacija kroz seriju izložbi u selima učesnicima projekta. Poznavanje prošlosti nekog naroda, njegovih korena i tradicionalnih vrednosti je potreba i osnova za bolje međusobno razumevanje kao i za razumevanje sadašnjosti i budućnosti suživota na ovim prostorima.” – navode iz foto kluba CD13.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh