I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Kultura

Izabrani dobitnici nagrade humanitarnog Fonda „Ljilja i Milka Mijatov“ – dodela stipendija 6. aprila

Humanitarni fond „Ljilja i Milka Mijatov“ postoji od 2007. godine, a već deset godina aktivno sarađuje sa Gradskom narodnom bibliotekom „Žarko Zrenjanin“. Želja osnivača fonda, Đure Mijatova, bila je da kroz podršku uspešnim studentima našeg grada i sredine i promovisanjem humanih vrednosti, sačuva sećanje na porodicu koju je izgubio, na ćerku Ljiljanu i suprugu Milku.

Članovi Upravnog odbora su u četvrtak, 28. marta, u prostorijama Gradske narodne biblioteke, odlučivali o ovogodišnjim mladim dobitnicima nagrade ovog fonda.

Prema njihovoj, nagradu u iznosu od 40.000 dinara dobiće sledećih šest studenata: Tamara Zorić (Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin“, Zrenjanin – sa prosečnom ocenom tokom studija 10), Dragana Banović (Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin“, Zrenjanin – sa prosečnom ocenom tokom studija 10), Nataša Dukuljev (Medicinski fakultet, Univerzitet u Beogradu – sa prosečnom ocenom tokom studija 10), Đuro Šijan (Medicinski fakultet, Univerzitet u Beogradu – sa prosečnom ocenom 9.53), Jovana Todorović (Filozofski fakultet, Univerzitet u Novom Sadu – sa prosečnom ocenom tokom studija 10) i Ana Leleš (Akademija umetnosti, Univerzitet u Novom Sadu – sa prosečnom ocenom tokom studija 9.73).

I Taxi Zrenjanin

Svečano uručenje nagrade humanitarnog Fonda „Ljilja i Milka Mijatov“ biće upriličeno u subotu, 6. aprila, u 11 časova u Gradskoj narodnoj biblioteci.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Od 2007. do 2017. godine, Fond je isplatio, bez dana kašnjenja, preko 3 miliona dinara na ime studentskih stipendija. Četrdeset četvoro mladih ljudi bili su stipendisti ovog fonda, neki više godina za redom. Briga Đure Mijatova o studentima nastavljena je i kroz želju da, adaptacijom čitaonice zrenjaninske biblioteke, budu stvoreni bolji uslovi za učenje i rad. U adaptaciju je uloženo je 1.600.000, 00 dinara. Na inicijativu osnivača Fonda, prilikom svečanog otvaranja čitaonice Naučnog odeljenja, raspisan je još jedan Javni poziv za dodelu Nagrade Humanitarnog fonda uspešnim studentima. Poziv je bio raspisan u periodu od 7. do 21. marta, a pravo učešća imali su svi studenti osnovnih i master studija državnih univerziteta koji su tokom školovanja ostvarili prosečnu ocenu najmanje 8.5, a priložili su i uverenje da imaju prebivalište na teritoriji grada Zrenjanina najmanje pet godina.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh