I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Kultura

„Indigo“ – priča o nevidljivom i društveno neprihvatljivom detetu premijerno prikazana u Zrenjaninu

Pred mnogobrojnom publikom u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanin, premijerno je prikazana predstava „Indigo“, koja je rađena u koprodukciji zrenjaninskog Centra za kreativno odrastanje i multikulturalnu saradnju (CEKOM), Kulturkick-a i Kulturnog centra.

Predstava govori o životu jednog dečaka, koji je samo želeo da živi i da veruje u ono što živi. A to dete smo svi mi, koji se teško uklapamo u današnje društveno prihvatljive norme ponašanja. Nadovezano na glavnu liniju priče, kroz komad se provlače i lični materijali učesnika kao individualni pečat i potreba za prebacivanjem problema sa plana fikcije na realan život.

Ko su ljudi, ko su ta deca koja se ne ponašaju u skladu sa nametnutim društvenim normama? Da li roditeljska podrška ima realan ugao gledanja, ili su i njihove reakcije proizašle iz prethodnog životnog iskustva?  Kako obrazovni sistem utiče na decu koja teže ka nečemu novom i svom? Zašto nemaju podršku i kakav je njihov odgovor na negativne vršnjačke reakcije?

I Taxi Zrenjanin

Ova pitanja su vodila proces stvaranja ove predstave, a čija glavna tema su „indigo deca” – deca sa posebnim razumevanjem globalnih struktura, deca koja uviđaju probleme savremenog društva, imaju rano iskazane umetničke afinitete, ali na žalost, teško uspevaju da se snađu u ovakvim okolnostima i često se ta vatra koja gori u njima gasi sa godinama. Indigo je i simbol kopije, pravljenja istih oblika i oblikovanja istog.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Uloge: Olivera: Milica Mršić, Goran: Aleksa Ninčić, Učitelj Mile: Aleksandar Narižan, Dr Karazmičinski: Predrag Karanjac, Deca: Maša Miladinović, Aleksandar Solarov, Luka Ninčić, Aleksandar Radanov, Milica Stanković, Aleksa Milinkov, Jovana Janjić, Dunja Milić, Vuk Savić, Marijana Božin, Kristina Đorđević, Teodora Miskeljin, Ognjen Jockov.

Autori teksta: Dušan Kalejski i Predrag Karanjac. Rad sa grupom i režija: Dušan Kalejski, Mentor: Smiljana Tucakov, Producent: Smiljana Tucakov i Vladimir Garboš, Originalna muzika: Boba Vidrić i Dušan Kalejski, Izbor muzike: Boba Vidrić i Predrag Karanjac, Songovi: Zrenjaninski Kamerni hor, Dizajn svetla: Tamara Rajić i Vladimir Garboš, Animacija i scenski efekti: Tamara Rajić, Kostimi: Neda Kovač, Rekvizita i scenografija: Miša Patarica i Boba Vidrić, Scenski pokret: Neda Kovač i Marko Pejović, Scenski govor: Smiljana Tucakov i Ljiljana Nikolić, Realizacija svetla: Vladimir Garboš i Miša Patarica, Realizacija muzike: Boba Vidrić, Realizacija animacije: Tamara Rajić, Dizajn plakata: Vladimir Garboš

Publika u Zrenjaninu predstavu „Indigo“ moći će da pogleda i u subotu, 13. aprila u 20 časova u Kulturnom centru.

Piše: Tivadar Borbelj

Izvor: hocupozoriste.rs, I love Zrenjanin

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh