I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Kultura

Horski festival „Slobodan Bursać”  prvi put na otvorenom  

Sedmi po redu Horski festival „Slobodan Bursać”, biće održan u subotu 12. septembra, u Amfiteatru Kulturnog centra Zrenjanin, sa početkom u 20h. Tim povodom danas je održana konferencija za štampu, gde je najavljen program, i izložen način organizacije događaja. Prisutnima su se obratili direktor Kulturnog centra Goran Marinković, i direktor festivala Vladimir Stojković.

 

„Horski festival „Slobodan Bursać“  je jedan od najznačajnijih projekata i muzičkih programa Kulturnog centra, koji zauzima vodeće mesto. Stvaranje festivalske atmosfere i  davanje značaja, iz razumljivih razloga je jedan od naših prioriteta. Horsko pevanje u Zrenjananinu ima odličan temelj i izuzetnu istoriju. Horsko pevanje okuplja veliki broj poklonika i zaljubljenika u preko 20  zrenjaninskih horova. Ovom prilikom zahvaljujemo se Gradu Zrenjaninu, Pokrajinskom sekretarijatu za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama i kompaniji „PerSu“ koji su podržali festival.“ – naveo je direktor Marinković

PerSu marketi

Ove godine će na festivalu nastupiti zrenjaninski horovi: Crkveno pevačko društvo „Žene Mironosice”, muški sastav „Klapa Pannonica“, novi vokalni kvartet „Vita Brevis”, i Zrenjaninski kamerni hor. Na festivalu će nastupiti i dva dečija hora: Dečiji hor Kulturnog centra Zrenjanina i dečiji hor „Sanjalice“ kreativnog centra „Kolegijum”.

 

“ Glas se čuje i ispod maske“

„Zrenjanin je jedan od retkih gradova koji horski festival može da organizuje sa sopstvenim snagama. U ovoj nesvakidašnjoj situaciji imali smo veliku dilemu da li da festival organizujemo ili ne. Međutim, amfiteatar Kulturnog centra, kao i izbor malih gradskih horova, dao nam je šansu. U odnosu na ranije festivale ovo će biti samo celovečernji koncert šest zrenjaninskih sastava, kojim ćemo obeležiti festival i nastaviti njegov kontinuitet. Žao nam je što veliki zrenjaninski ansmbli kao i predviđeni gosti iz zemlje i inostranstva neće nastupati. Nadamo se da ćemo već na sledećem festivalu sve nadoknaditi. Ovogodišnji festivalski moto je:“ Glas se čuje i ispod maske“. To nam je podstrek da istrajemo u novonastaloj situaciji.“ – naglasio je direktor festivala Vladimir Stojković

Između nastupa, publika će moći da vidi spotove zrenjaninskih, i horova iz inostranstva koji su snimani u toku izolacije. Tokom večeri biće organizovan live stream putem YouTube kanala i Facebook stranice, a prenos će biti moguće pratiti i preko video-bima na Trgu Slobode.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

U skladu sa epidemiološkom situacijom i broj posetilaca će biti ograničen, a nošenje zaštitnih maski je obavezno.   

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh