I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Kultura

Sjajni uspesi tri zrenjaninska ansambla na festivalu u Bijeljini

Na 19. Horskom festivalu „Majske muzičke svečanosti“ u Bijeljini koji se prvi put održavao „onlajn“ 17. i 18. Oktobra, učestvovala su tri zrenjaninska vokalna ansambla i ostvarila odlične rezultate.

Mešoviti hor “ Pannonica“ i Vokalni kvartet „Vita Brevis“ osvojili su zlatne, a novoosnovana Klapa „Pannonica“ srebrnu medalju u svojim kategorijama. 

Mešoviti hor „Pannonica“ kojim diriguje Zorica Kozlovački takmičio se u kategoriji A i predstavio žiriju  snimcima tri kompozicije: Mary Lynn Lightfoot „Dona Nobis Pacem“, klavirska saradnja Aniko Gardinovački ( Snimak sa 5. Međunarodnog festivala u Herceg Novom 2019. godine), tradicionalna afrička pesma „Ukuthula“, solisti Slađana Isakov i Aleksandar Mišović i aranžmanom “ Can’t help falling in love“ (Snimljene i montirane „online“ 2020. godine, montaža: član hora Milan Milanov)

PerSu marketi

Klapu „Pannonica“ prezentovala su na takmičenju u kategoriji G tri snimka sa 7. Horskog Festivala Slobodan Bursać 2020. godine: „Ju te sam se zajubija“, „Kad si bila mala Mare“ i „Ružo crvena“. Klapu čine: Solista i prvi tenor -Milivoj Adamov, drugi tenor – Goran Mišković i Zvonko Romac, baritoni –  Milan Jokić i Zlatibor Stamenković, bas –  Vladimir Tomić i Milan Milanov. Klapom diriguje Zorica Kozlovački.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Vokalni kvartet „Vita Brevis“ koji čine Tatjana Ivanica, Vilma Dutina Zorica Kozlovački i Aniko Gardinovački zlatnu medalju u kategotiji G osvojio je  snimcima četiri aranžmana kompozicija: „Bye, Bye Blues“, „Lollipop“, „Feeling Good“ i „Java Jive“.

  –  Zaista sam ponosna na uspehe „panonskih“ ansambala kojima dirigujem i vokalnog kvarteta čija sam članica, posebno zbog toga što nam je ovakav način „online“ takmičenja jedno novo i drugačije iskustvo. Srećna sam što smo uopšte imali snimke koji nisu stariji od godinu dana da ih pošaljemo na takmičenje. U vremenu koje je za nama, i koje na žalost još traje, poštujući sve preporuke uspevamo da održimo  vrlo skroman rad ansambala. Sva horska takmičenja i festivali su zbog zdravstvene bezbednosti otkazani, tako da nam je ovaj „online“ Festival bio pravo osveženje i prilika da predstavimo naš rad. Na Festival koji organizuje hor „Srbadija“ iz Bijeljine smo vrlo rado išli proteklih godina i vraćali se puni utisaka i osvojenih medalja. Žao nam je što je sada najlepši deo takmičenja, zajedničko putovanje i druženje izostao. Vrlo sam svesna da je na ovako koncipiranim takmičenjima vrlo teško odrediti stvarni kvalitet ansambla jer se on prenosi bez direktnog utiska već preko  medija – snimka, tako da kvalitet prezentacije ansambla može biti vrlo uslovljen kvalitetom i profesionalnošću opreme i dizajnera zvuka koji radi snimanje. Nadam se da ovo neće biti put kojim će se u budućnosti odvijati horska takmičenja već da je samo „nužno zlo“ vremena u kojem živimo, te se radujem trenutku kada ću stati pred svoj hor na sceni i čuti aplauz publike“ izjavila je dirigent Zorica Kozlovački.

foto: Aniko Gardinovački

Nastupe pomenutih ansambala pogledajte u snimku nedavno održanog 7. Horskog festivala „Slobodan Bursać“.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh