I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Kultura

Hor „Josif Marinković“ osvojio drugu i specijalnu nagradu u Rumuniji

Omladinski hor Srednje muzičke škole „Josif Marinković“ iz Zrenjanina osvojio je drugu i specijalnu nagradu sponzora na Petom internacionalnom takmičenju „Liviu Borlan“ u Rumuniji.

Na tom takmičenju, održanom ovog vikenda, nastupali su i odrasli mešoviti, ženski i muški horovi iz Bugarske, Makedonije, Letonije i Rumunije.

josif-marinkovic-hor1

Dirigentkinja hora „Josif Marinković“ Zorica Kozlovački izjavila je agenciji Beta da se učestvovanje na takmičenju u Rumuniji već se može smatrati uspehom jer se, kako je navela, od svih prijavljenih horova bira 10 koji se takmiče.

PerSu marketi

– Našli smo se kao najmlađi hor u društvu odličnih mešovitih horova. Nosimo najpozitivnije utiske sa celog Festivala, kazala je ona.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Hor „Josif Marinković“ imao je zapažene nastupe na ovogodišnjim domaćim i međunarodnim takmičenjima i festivalima.

josif-marinkovic-hor
U aprilu je osvojio tri prve nagrade na Festivalu omladinskih horova Vojvodine, Republičkom takmičenju horova gimnazija, srednjih muzičkih škola i srednjih stručnih škola i Međunarodnom festivalu omladinskih horova „Rukovet za svet“.

U maju su osvojili zlatnu medalju i specijalnu nagradu za negovanje horske muzike savremenih kompozitora na 13. horskom festivalu „Majske horske svečanosti“ u Bijeljini.

Među brojnim priznanjima i nagradama koje je hor osvojio prethodnih godina jeste i zlatna medalja na Svetskom horskom prvenstvu u Gracu (Austrija), gde je učestvovalo 117 horova iz celog sveta.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh