I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Kultura

Otvaranje izložbe „Gustav Klimt – preteča moderne“.

U petak, 21. jula u 19 časova u Kulturnom centru Zrenjanina biće otvorena izložba – „Gustav Klimt – preteča moderne“.

Izložba „Gustav Klimt – preteča moderne“ biće otvorena u petak, 21. jula u 19 časova u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina. Dokumentarnu izložbu o životu i delu jednog od najvećih austrijskih slikara organizuju Austrijski kulturni forum i Kulturni centar Zrenjanina povodom 155 godina od umetnikovog rođenja.

Izložba se organizuje u saradnji sa Austrijskim kulturnim forumom. Direktor Austrijskog kulturnog foruma, gospodin Johanes Iršik (Johannes Irschik) će otvoriti izložbu, prisutnima će se obratiti i predstavnici Grada Zrenjanina.

Fordomanija

Gustav Klimt i njegov značaj

Gustav Klimt (1862-1918) je bio najznačajniji slikar austrijske secesije sa izrazito istančanim simbolističkim stilom. Njegov život i stvaralaštvo podudaraju se sa zlatnim dobom Beča s kraja 19. veka, kada je nastajao modernizam. Od njegovih radova, koji obuhvataju slike, murale, crteže i dela primenjene umetnosti, najpoznatije je ulje na platnu „Poljubac“, umnožavano hiljadama puta, čak i na upotrebnim predmetima.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Spada u autore čije su slike dostigle najviše cene na aukcijama u 21. veku. Izložba kroz reprudukcije umetničkih dela i fotografija prati ključne faze umetnikovog života i rada a biće otvorena do trećeg avgusta.

 

  • Divider

  • Divider
Na vrh