I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Kultura

Gradski dečiji hor Kulturnog centra osvojio prvu nagradu u Valjevu

Gradski dečji hor Kulturnog centra Zrenjanina osvojio je prvu nagradu na Valjevskom festivalu horova, koji je trajao od 15. do 17. aprila.

Sa osvojenih 96,50 bodova, ovaj hor je postao pobednik u svojoj kategoriji.

gradski-deciji-hor

-Postignut je izuzetno veliki uspeh jer je reč o takmičenju na republičkom nivou u kojem je učestvovalo 25 horova. Nastupe je ocenjivao petočlani žiri, sastavljen od najeminentnijih horskih dirigenata. Pogotovo treba istaći da je uspeh još i veći jer je postignut posle samo 6 meseci rada dirigenta sa novooformljenim horom. Naš hor je dobio najviše ocene i pozitivne kritike koje se odnose na sam zvuk i boju hora, za izbor kompozicija u svim muzičkim žanrovima i stilovima, od duhovnih i klasičnih, preko folklornih do modernih dečjih pesama, saopštio je Kulturni centar Zrenjanina.

I Taxi Zrenjanin

U Valjevo je išlo 55 pevača koji su predvođenih dirigentom Senkom Milisavljević, pokazali muzikalnost na visokom nivou i time potvrdili da se u Zrenjaninu još neguje ona prava esencija umetnosti svedena na horsku pesmu.
Korepetitor hora – Tina Nikolovski, posebno je bila pohvaljena od strane stručnog žirija za odličnu saradnju sa dirigentom i horom.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Posebno je istaknuto izvođenje Banaćanskog kola koje je uz ovacije publike izvedeno na svečanom zatvaranju festivala, jer je time valjevskoj publici najvernije dočaran naš banatski temperament.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh