I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Kultura

Gradska biblioteka predstavila novootvoreni čitalački kutak

Protekle nedelje zvanično je otvoren jedan od dva čitalačka kutka Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“, koji su izmešteni van objekta te institucije, sa idejom promovisanja i razvijanja čitalačkih navika kod dece, mladih, i odraslih.

Predstavljen je prvi čitalački kutak otvoren u u Školici sporta Čigra, kao Bibliotečki kutak Čigrine školice, sa idejom da deca pozajmljuju knjige, kao i da jednom mesečno treneri, bibliotekari i deca čitaju zajedno. Za početak, bibliotekari Tanja i Andrej čitali su deci dela Duška Radovića. Najavljeno je da bi ovakvi čitalački susreti trebali da se organizuju jednom mesečno. Deo knjižnog fonda koji čine knjige iz izdavačke produkcije Gradske narodne biblioteke dostupan je na još jednoj lokaciji u gradu – u Specijalističko – pedijatrijskoj ordinaciji dr Tomislava Stevanovića. I iz tog bibliotečkog kutka svako dete i roditelj moći će da, po preporuci lekara, pozajmi knjigu.

I Taxi Zrenjanin

-Na ovaj način, uz čitanje, promovišu se zdrave životne navike i sport, kao važni razvojni činioci u životu svakog deteta. Kvalitetno provedeno vreme uz knjigu osnovna je ideja novootvorenih bibliotečkih kutaka, a želja Gradske narodne biblioteke jeste da se ova inicijativa proširi i na veći broj javnih prostora u Zrenjaninu, kažu u GNB „Žarko Zrenjanin“ dodajući da veruju da će se nova ideja dopasti i deci i njihovim roditeljima.

Foto: Predrag Vlahović

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
  • Divider

  • Divider
  • Daruši
Na vrh