I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Pozorište Zrenjanin
Kultura

Gostujući pesnik 43. Pesničke štafete – Pero Zubac

Gostujući pesnik ovogodišnje Pesničke štafete koju organizuje Gradska narodna biblioteka “Žarko Zrenjanin“, biće pesnik Pero Zubac.

Ova tradicionalna dečija manifestacija biće održana od 27. marta do 7. aprila.

Pesnička štafeta, 43. po redu, obići će 61 školu na teritoriji Srednjeg Banata i opštine Titel. Svake godine manifestaciju prati oko 10.000 dece, a u njoj aktivno učestvuje 3.000 osnovnoškolaca.

Fordomanija

Gostujući pesnik ovogodišnje manifestacije je Pero Zubac. On je bio gostujući pesnik na manifestaciji “Pesnička štafeta” 1984. godine. Te godine, biblioteka je objavila Zubčevu knjigu „Dečje srce“, a Pero i bibliotekari zrenjaninske biblioteke obišli su 20 škola u Zrenjaninu i okruženju.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Biblioteka je povodom ovogodišnje “Pesničke štafete” objavila Zubčevu knjigu “Pesme za Milenu”.

PERO ZUBAC – ŽIVOT POSVEĆEN STARALAŠTVU 

Pero Zubac rođen je 1945. godine u Nevesinju, Bosna i Hercegovina.
Prva dva razreda gimnazije završio je u Lištici kod Mostara, potom je školovanje nastavio u Zrenjaninu.

Objavio je 52 knjige poezije, 21 knjigu pesama za decu, knjigu kolumni „O vremenu i nevremenu“ i izdanje „Mostarske kiše na četrnaest jezika“, brojne knjige antologija jugoslovenskog pesništva. Više knjiga je prevedeno, a njegove pesme se nalaze u desetak stranih i pedesetak domaćih antologija. Bio je glavni urednik mnogih listova, saradnik i kolumnista brojnih novina. Za književni rad nagrađen je najznačajnijim priznanjima, zastupljen je u čitankama i lektiri u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Živi i radi u Novom Sadu.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh