I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Kultura

Godišnji koncert KUD „Lala“

Ovogodišnji nastupi KUD-a „Lala“ zaokruženi su i proslavljeni su dvočasovnim godišnjim koncertom održanim 19. oktobra u ečanskom Domu kulture.

Najviše simpatija publike izazvali su najmlađi igrači uzrasta od šest do osam godina, a mnogima od njih ovo je bio prvi javni nastup. Kvalitetan i uspešan rad „Lale“ prepoznala su i deca iz okolnih sela i Zrenjanina,  koja su se u proteklih godinu dana, priključila aktivnom radu društva.

ecka_kud_lala_godisnji_koncert_2013

Tokom 2013. godine, KUD „Lala“ zabeležilo je mnogobrojne nastupe u zemlji i inostranstvu, a najznačajniji događaji su organizacija tradicionalnog četvrtog međunarodnog dečijeg festivala folklora „Roda“ u Ečki i gostovanje na Festivalu folklora u Grčkoj.

PerSu marketi

Ervin Gazdag, ispred KUD-a istakao je za naš portal da je postojanje ovog društva od višestrukog značaja za selo.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Ono, najvećim delom doprinosi očuvanju dela kulturne baštine, naroda Banata i cele zemlje, o čemu dokazuje opus igara koji se nalazi na repertoaru. Ujedno, omogućava i socijalizaciju najmlađe populacije Ečke – odvaja omladinu od ulice, pošto seoske saredine, generalno, nude malo interesantnih sadržaja za decu i mlade. Svi naši igrači vredno vežbaju i imaju mogućnost da, na brojnim putovanjima u zemlji i inostranstvu, stiču nova poznanstva i susretnu se sa novim predelima i kulturama.

kud_lala_ecka_godisnji_koncert_2013

Gazdag dodaje i da društvo u toku godine održi najmanje četiri koncerta u selu „što pospešuje raznolikost i bogatstvo kulturnih događaja za sve meštane“.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh