I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Kultura

Glumci Nataša Ilin i Nikola Mijatović uskoro pred publikom u predstavi „Dečko iz poslednje klupe“

Krajem avgusta u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“ rediteljka Tijana Vasić i tim zrenjaninskih glumaca započeli su pripremu predstave „Dečko iz poslednje klupe“. Ovaj komad rađen je po motivima istoimenog dela španskog pisca Huana Majorge, u kome se radnja cele priče razvija oko lika dečaka koji je socijalno izopšten.

Rediteljka predstave, Tijana Vasić koja prvi put sarađuje sa zrenjaninskim pozorištem, kaže da je teško odrediti predstavu u žanrovskom smislu, ali da komad ima elemente psihološkog trilera, te da će biti interesantan za publiku svih generacija. Dodaje i da će publika imati priliku da se poistoveti sa radnjom u komadu s obzirom na to da „živimo u voajerskom svetu okruženi kamerama, u kome vlada svest o rijaliti programima te da postoji trend da se upravo zbog nedostatka lične sreće i ispunjenosti života, u takvoj situaciji rađa i potreba da se posmatraju drugi ljudi“.

– Komad govori o nesrećnom dečaku iz disfunkcionalne porodice u kojoj ne dobija ljubav. O njemu nema ko da brine. Mašta o nekim srećnim porodicama koje posmatra i razmišlja: kako izgleda život u njihovim kućama. Na snalažljiv način gleda kako da se ubaci u njihove živote i da ono što nema u svom nadomesti kroz to. I kroz to se otkriva njegov dar u pisanju koga on nije bio ni svestan. U celom komadu mi posmatramo razvoj njegovog spisateljskog dara, igru između profesora i učenika, roditelja i dece, bračnih partnera. Nameće nam se pitanje odgovornosti, zanemarivanja i šta je tu na kraju zapravo istina – koliko mi živimo neki lažni život koji predstavljamo drugima i koliko smo srećni i iskreni, kaže rediteljka Tijana Vasić.

PerSu marketi

ISPREPLETENA SUDBINA KLAUDIA I ESTER

Ulogu ‘dečka iz poslednje klupe’, Klaudia, dobio je Nikola Mijatović, mladi glumac iz Beograda kojem je ovo prva uloga. Kako kaže, susret sa zrenjaninskim pozorištem i glumcima pomogao mu je u procesu traženja sopstvenog glumačkog stila, načina na koji vidi pozorište i doživljava glumu.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Veoma mi znači to što imam ljude koji imaju iskustvo i strpljenje za stvari koje su meni strane a njima očigledne, kaže Nikola.

Rad na liku Klaudia, doneo mu je spoznaje koje i te kako mogu poslužiti za poređenje i analizu ponašanja mladih u današnjem vremenu.

– Klaudio je nesrećan dečak, ako gledamo to kakav mu je život sudbina dala. Dolazi iz jedne nefunkcionalne porodice u kojoj su ga okolnosti naterale da sazri pre svojih vršnjaka, da prođe neke stvari sam. Izopšten je iz socijalnog života, druženja sa vršnjacima, bavljenja sportom i prepušten je sebi na putu ka pronalaženju stvari koje su njegovom biću potrebne a koje nikada nije umeo da iskaže. Jedan od načina je pisanje koje je njegov profesor primetio. Klaudio kao takav, iako je napisan kao dosta drugačiji od stereotipa momka tih godina u današnjici, mislim da mi nije toliko stran i dalek i gledam kako da ga približim sebi, kaže mladi glumac Nikola Mijatović.

Nataša Ilin i Nikola Mijatović

Kludijeva sudbina u jednom momentu biva upletena u život bračnog para kada počinje da se razvija odnos između njega i Ester koju glumi Nataša Ilin.

– Klaudio se uvlači u tuđe živote, u ono što on nema, u taj odnos ‘mama-tata-sin’ i tada počne da piše o Ester. Ona počinje da mu se dopada kao žena, majka i kao nečija supruga. I tu se kod njega, kroz to pisanje, pojavljuje neka vrsta ‘zamenjene emocije’. On se, u toj snažnoj potrebi za pažnjom i nežnošću, skoro zaljubljuje. Mislim da se tu ‘prebacio’ u našto što nije bilo realno. Ester, pošto kod kuće sa suprugom i sinom ima površan odnos, počinje da primećuje promene kada oseti Klaudijevu pažnju, otkriva Nataša Ilin jedan od zapleta u predstavi.

Nataša i Nikola kažu i da će gledaoci, uprkos ozbiljnoj tematici, imati priliku da se, tokom predstave, nasmeju.

Premijera predstave „Dečko iz poslednje klupe“ zakazana je za 15. oktobar, a dan kasnije će biti izvedena prva repriza.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh