I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Kultura

Filmski festival „Slobodna zona“ u Zrenjaninu

Ovogodišnja turneja Filmskog festivala „Slobodna zona“  obuhvatiće 35 gradova Srbije. Posetioci projekcija, u Kulturnom centru Zrenjaninu u terminu od 20 časova, imaće priliku da, na osnovu izbora publike, pogledaju 5 najboljih filmova sa poslednjeg izdanja Festivala održanog u Beogradu u novembu 2012. godine  koji je posetilo više od 15000 gledalaca. Filmski festival SLOBODNA ZONA održan je osmi put, a u okviru njega predstavljeni su filmovi o najaktuelnijim društvenim i političkim temama iz celog sveta. Sve projekcije biće održane u maloj sali Kulturnog centra.

Slobodna zona

SREDA 15.MAJ, 20h

Prvi u nizu prikazanih filmova biće dokumentarac oskarovca Kevina Mekdonalda – „MARLI“ (SAD, Velika Britanija – 2012, 144 min) koji će gledaoce oduševiti novim prikazom neobičnog i tajanstvenog života muzičkog velikana Bob Marlija.

I Taxi Zrenjanin

ČETVRTAK 16.MAJ, 20h 

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Film nemačke rediteljke Margaret fon Trota – „HANA ARENT“ (Nemačka, 2012, 113 min) koji će gledaoce upoznati sa odlučujućim razdobljem u životu žene koja se smatra jednom od najznačajnijih i najoriginalnijih političkih mislilaca XX veka.

PETAK 17.MAJ, 20h 

Film „PONOVO ZAJEDNO (10 GODINA NAKON RATA)“ Juna Haukelanda (Norveška, 2011, 75 min) koji prikazuje susrete albanskih i srpskih studenata koji su se desili u dva maha i to jedan neposredno posle bombardovanja 1999. i drugi, deset godina nakon toga. Film preispituje mogućnost dijaloga između mladih ljudi čiju su prošlost odredili ratni sukobi na Kosovu.

SUBOTA 18.MAJ, 20h 

U selekciji najboljih filmova našao se i dokumentarac hrvatske rediteljke Dane Budisavljević „NIJE TI ŽIVOT PJESMA HAVAJA“ (Hrvatska, 2011, 94 min) u kojem se kroz rituale porodičnih ručkova na duhovit i diskretan način govori o potrebi za razumevanjem i prihvatanjem od strane najbližih.

NEDELJA 19.MAJ, 20h 

Film „GOSPODIN LAZAR“ (Kanada, 2011, 94 min) urađen u režiji Filipa Falardoa koji će gledaoce oduševiti svojom nežnom pričom o imigrantu iz Alžira koji učenicima jedne osnovne škole u Kanadi pomaže da prihvate smrt omiljene nastavnice istovremeno učeći da prihvataju i sopstvenu bolnu prošlost.

Ulaz na sve projekcije Filmskog festivala „Slobodna zona“  je BESPLATAN.

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh