I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Kultura

Filmski festival „Slobodna zona“ u Zrenjaninu

Ovogodišnja turneja Filmskog festivala „Slobodna zona“  obuhvatiće 35 gradova Srbije. Posetioci projekcija, u Kulturnom centru Zrenjaninu u terminu od 20 časova, imaće priliku da, na osnovu izbora publike, pogledaju 5 najboljih filmova sa poslednjeg izdanja Festivala održanog u Beogradu u novembu 2012. godine  koji je posetilo više od 15000 gledalaca. Filmski festival SLOBODNA ZONA održan je osmi put, a u okviru njega predstavljeni su filmovi o najaktuelnijim društvenim i političkim temama iz celog sveta. Sve projekcije biće održane u maloj sali Kulturnog centra.

Slobodna zona

SREDA 15.MAJ, 20h

Prvi u nizu prikazanih filmova biće dokumentarac oskarovca Kevina Mekdonalda – „MARLI“ (SAD, Velika Britanija – 2012, 144 min) koji će gledaoce oduševiti novim prikazom neobičnog i tajanstvenog života muzičkog velikana Bob Marlija.

PerSu marketi

ČETVRTAK 16.MAJ, 20h 

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Film nemačke rediteljke Margaret fon Trota – „HANA ARENT“ (Nemačka, 2012, 113 min) koji će gledaoce upoznati sa odlučujućim razdobljem u životu žene koja se smatra jednom od najznačajnijih i najoriginalnijih političkih mislilaca XX veka.

PETAK 17.MAJ, 20h 

Film „PONOVO ZAJEDNO (10 GODINA NAKON RATA)“ Juna Haukelanda (Norveška, 2011, 75 min) koji prikazuje susrete albanskih i srpskih studenata koji su se desili u dva maha i to jedan neposredno posle bombardovanja 1999. i drugi, deset godina nakon toga. Film preispituje mogućnost dijaloga između mladih ljudi čiju su prošlost odredili ratni sukobi na Kosovu.

SUBOTA 18.MAJ, 20h 

U selekciji najboljih filmova našao se i dokumentarac hrvatske rediteljke Dane Budisavljević „NIJE TI ŽIVOT PJESMA HAVAJA“ (Hrvatska, 2011, 94 min) u kojem se kroz rituale porodičnih ručkova na duhovit i diskretan način govori o potrebi za razumevanjem i prihvatanjem od strane najbližih.

NEDELJA 19.MAJ, 20h 

Film „GOSPODIN LAZAR“ (Kanada, 2011, 94 min) urađen u režiji Filipa Falardoa koji će gledaoce oduševiti svojom nežnom pričom o imigrantu iz Alžira koji učenicima jedne osnovne škole u Kanadi pomaže da prihvate smrt omiljene nastavnice istovremeno učeći da prihvataju i sopstvenu bolnu prošlost.

Ulaz na sve projekcije Filmskog festivala „Slobodna zona“  je BESPLATAN.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh