I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Kultura

Filmovi sa festivala „Beldocs“, koncert palestinskog ansambla, berza gramofonskih ploča…

IZLOŽBA „GUSTAV KLIMT – PRETEČA MODERNE“
Izložba „Gustav Klimt – preteča moderne“ biće otvorena do 3. avgusta u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina. Dokumentarnu izložbu o životu i delu jednog od najvećih austrijskih slikara organizovali su Austrijski kulturni forum i Kulturni centar Zrenjanina povodom 155 godina od umetnikovog rođenja. #Gustav Klimt (1862-1918) je bio najznačajniji slikar austrijske secesije sa izrazito istančanim simbolističkim stilom. Njegov život i stvaralaštvo podudaraju se sa zlatnim dobom Beča s kraja 19. veka, kada je nastajao modernizam. Od njegovih radova, koji obuhvataju slike, murale, crteže i dela primenjene umetnosti, najpoznatije je ulje na platnu „Poljubac“, umnožavano hiljadama puta, čak i na upotrebnim predmetima. Spada u autore čije su slike dostigle najviše cene na aukcijama u 21. veku. Izložba kroz reprudukcije umetničkih dela i fotografija prati ključne faze umetnikovog života i rada.

UTORAK, 1. AVGUST

FILMSKI FESTIVAL – BELDOCS EHO FILM: „INGRID BERGMAN – NjENIM REČIMA“
U toku avgusta u Kulturnom centru Zrenjanina počinje emitovanje filmova sa 10. Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Beldocs – Beldocs eho. U utorak, 1. avgusta u maloj sali Kulturnog centra od 21 sat prikazuje se film: „Ingrid Bergman – njenim rečima“. Režija: Stig Bjorkman/Švedska, 2015, 114′ #U proleće 2011. godine reditelj Stig Bjorkman sreće se sa Izabelom Roselini, ćerkom Ingrid Bergman, koja mu sugeriše da “napravi film o Mami”. Zahvaljujući Izabeli, Bjorkman verodostojno prikazuje Ingrid koristeći njene reči i slike. Sedam puta nominovana i nagrađena sa čak tri Oskara, Ingrid Bergman bila je jedna od najtalentovanijih glumica zlatnog doba Holivuda i ostala je upamćena po nesvakidašnjim izvedbama u filmovima Kazablanka (1942), Plinska svetlost (1944) i Jesenja sonata (1978). #Ulaz na projekciju je besplatan.

http://beldocs.rs/filmovi/ingrid-bergman-njenim-recima/

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

SREDA, 2. AVGUST

CIKLUS ARGENTINSKOG FILMA – FILM: „VAKOLDA“
U toku avgusta emitujemo Ciklus argentinskog filma. U sredu, 2. avgusta od 21 sat u maloj sali Kulturnog centra emituje se film: „Vakolda“. Vakolda je argentinski film iz 2013. godine, koji je urađen u režiji Lucie Puenzo. Zasnovan je po istoimenom romanu i bavi se istorijom argentinske porodice – leta 1960. godine. #Junakinjama Vakolda je 12-godišnja devojčica čiji roditelji kraj Barilošea/planinski grad smešten u podnožju Anda naseljen mahom austrijskim i nemačkim doseljenicima/ drže pansion. Grad je u to vreme bio sklonište za istaknute naciste koji su tu pronalazili utočište. Smeštaj u pansionu je unajmio nemački doktor koji je vršio čudne eksperimente. Doktor je ponudio junakinjinoj porodici preparate koji će lepoj ali minijaturnoj devojčici povećati rast. Ispostavilo se da je stanar Jozef Mengele, jedan od najvećih zločinaca u istoriji, koji je stekao nadimak anđeo smrti zbog svog rada u koncentracionim logorima. Devojčica oseća uznemiravajuću privlačnost za strancem ne znajući njegov pravi identitet. Postepeno ga prihvataju kao člana porodice zavedeni njegovim šarmom, znanjem i novcem…Ciklus argentinskog filma emitujemo u saradnji sa Ambasadom Republike Argentine u Beogradu. Ulaz na projekciju je besplatan.

ČETVRTAK, 3. AVGUST

KONCERT FUNONYAT – TRG SLOBODE
Koncert palestinskog ansambla – Fununijat/Funonyat – biće održan u četvrtak, 3. avgusta na Trgu slobode. Koncert počinje u 20 časova. Organizatori koncerta su: Ambasada države Palestine, Grad Zrenjanin i Kulturni centar Zrenjanina.

Funonyat trupa osnovana je 2002. god. u gradu Ramalah, trudom grupe entuzijasta i obećavajućih mladića i devojaka a 2009. postala je zvanična i poznata kao Funonyat folklorno društvo. Od svog rođenja Funonyat pokušava da spoji tradiciju i moderno, kroz kombinovanje pevanja, igranja i Dapkeh (vrsta plesa). Inspirisana palestinskim folklorom, i dodavanjem modernog, trupa uspeva da izrazi duh folklora i savremenu kulturu. Nastupi se sastoje od igara iz baštine sa dodatkom različitih formi. #Funonyat igra najistaknutiju ulogu među kulturnim institucijama u oživljavanju baštine palestinskog naroda, i ovo dostignuće je izvor ponosa ansambla koji kroz ovu ulogu učestvuje u suprotstavljanju politici vlasti izraelskog zanimanja da izbriše ličnost palestinske kulture i simbole palestinskog identiteta. Funonyat je kulminirao kao pionir narodnih igara i palestinskog Dabkeha. Postigli su nemerljivu popularnost, i njegove pesme su postale muzika koju Palestinci pevaju i igraju u raznim prilikama. Funoniyat je učestvovao na mnogim palestinskim lokalnim događajima i na mnogo arapskih i internacionalnih festivala u Jordanu, Jemenu, Maroku, Italiji, Mađarskoj, Bugarskoj, Ukrajini, Rusiji i Kanadi.

ČETVRTAK, 3. AVGUST

CIKLUS ARGENTINSKOG FILMA – FILM: „POSLEDNjI ELVIS“
U četvrtak, 3. avgusta u okviru Ciklusa argentinskog filma od 21 sat u maloj sali Kulturnog centra biće prikazan film – „Poslednji Elvis“. Film je režirao Armando Boa. Poslednji Elvis je film u koprodukciji između Argentine i SAD u režiji Armanda Boa.
Karlos Gutierez (Elvis), fizički radnik koji ima ćerkicu Lizu Mari sa kojom se ne viđa tako često, živi kao da je reinkarnacija Elvisa Prislija, pa čak deluje da ga imitira, ali kako se bližio godinama u kojima je njegov idol umro, osecćao je da je njegova buducćnost prazna. Upravo kada Karlos odlučuje da ostavi svoj posao i napravi veliku promenu u svom životu, trebalo bi da preuzme brigu o svojoj ćerkici. To ga je navelo da se vrati na posao i više vremena provodi sa devojčicom, oslanjajući se na način života Elvisa Prislija. #Ulaz na projekciju je besplatan. …Ciklus argentinskog filma emitujemo u saradnji sa Ambasadom Republike Argentine u Beogradu. #Ulaz na projekciju je besplatan.

PETAK, 4. AVGUST

IZLOŽBA RADOVA OLIVERE LUDOŠKI NE/MIR
U toku avgusta Kulturni centar Zrenjanina predstavlja radove studenata likovnih akademija. U petak, 4. avgusta u 19 časova biće otvorena izložba radova Olivere Ludoški – Ne/Mir.  Olivera Ludoški rođena je u Zrenjaninu 1995. godine i student je treće godine slikarstva na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi prof. Vlade Rančića. Do sada je svoje radove izlagala na kolektivnim izložbama u Galeriji „Hol“ (AUNS), u okviru Outworld humanitarnog muzičkog festivala i na XIX bijenalima studentskog crteža Srbije. Ovo je njena prva samostalna izložba. Vanja Novaković za njene radove navodi – «Serija radova Ne\Mir istražuje uslove i mogućnosti nastanka prostora u kome podsvesno, kroz gest i putem akcije, u susretu materijala isplivava kao nešto što je vidljivo. Akcijom, koja je definisana kao čin ili ostvarivanje umetnosti, dobijamo kao rezultat umetničko delo koje svojom realizacijom ima karakter performansa i rituala. U formi asocijativnih apstrakcija, rad nudi zapise različitih stanja koji imaju odlike vizuelnog dnevnika, odnosno ličnog traga. Na taj način ispituje se međusobni odnos automatizma i gestualnog stvaranja zasnovanog na svešću (ne)kontrolisanim činovima, dok se posmatraču nudi prostor da gradi ličnu asocijaciju.»

NEDELjA, 6. AVGUST

BERZA GRAMOFONSKIH PLOČA
U nedelju, 6. avgusta sa početkom u 10 časova na platou Kulturnog centra Zrenjanina biće održana BERZA GRAMOFONSKIH PLOČA (prodaja, zamena, kupovina). Informacije: 061/2952592.

SREDA, 9. AVGUST

CIKLUS ARGENTINSKOG FILMA – FILM: „U RIBOLOVU“
U sredu, 9. avgusta u okviru Ciklusa argentinskog filma od 21 sat u maloj sali Kulturnog centra biće prikazan film – „U ribolovu“. Nagrađivana drama “U ribolovu” scenariste i reditelja Karlosa Sorina nas vodi u Patagoniju. Pedesetdvogodišnji trgovački putnik Marko bivši je alkoholičar koji želi da promeni svoj život na bolje. Kao deo terapije, predlažu mu da počne da se bavi nekim hobijem. On se odlučuje za ribolov i kreće na put u Patagoniju, u selo Puerto Deseado gde počinje sezona lova na kitove. Drugi, važniji razlog za upravo to odredište, je činjenica da tamo živi njegova ćerka Ana, sa kojom već godinama nije u kontaktu, a jedino što zna o njoj je da živi negde u Puertu Deseadu. …Ciklus argentinskog filma emitujemo u saradnji sa Ambasadom Republike Argentine u Beogradu. #Ulaz na projekciju je besplatan.

ČETVRTAK, 10. AVGUST

CIKLUS ARGENTINSKOG FILMA – FILM: „ZIDOVI“
U četvrtak, 10. avgusta u okviru Ciklusa argentinskog filma od 21 sat u maloj sali Kulturnog centra biće prikazan film – „Zidovi“. Film “Medianeras”- Zidovi je delo argentinskog režisera Gustava Tareta. Mariana i Martin žive u istom bloku ali u različitim zgradama; iako se njihovi putevi ukrštaju, oni ne uspevaju da se sretnu . Martin dizajnira veb stranice, Mariana je arhitekta, ali radi kao dekorater izloga. Oboje imaju dosta toga zajedničkog. Oni žive u centru Buenos Airesa. Iz razloga što se stalno mimoilaze, grad ih ujedinjuje ali u isto vreme i razdvaja. …Ciklus argentinskog filma emitujemo u saradnji sa Ambasadom Republike Argentine u Beogradu. Ulaz na projekciju je besplatan.

PETAK, 11. AVGUST

FILMSKI FESTIVAL – BELDOCS EHO – FILM: „ĆIĆOLINA, KUMA OD SKANDALA“
U petak, 11. avgusta u terminu od 21 sat u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina biće emitovan film sa 10. Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Beldoks –„Ćićolona, kima od skandala“ Scenario i režija: Alessandro Melezzini/Nemačka, Francuska, 2016, 54’/
O filmu: Život Ilone Staler, poznatije kao Ćićolina, verovatno je jedinstven kako u pogledu njene umetnosti, tako i njene ličnosti. Zasnovan na temeljno proučenom arhivskom materijalu i režiran sa strašću i naznakom ironije, film Ćićolina: Kuma od skandala beleži fenomen Ilone Staler sa svim svojim višestrukim aspektima i mestima koje zauzima u širem kontekstu italijanske političke situacije ondašnjeg vremena. #Ulaz na projekciju je besplatan.

http://beldocs.rs/filmovi/cicolina-kuma-od-skandala/

SREDA, 16. AVGUST

CIKLUS ARGENTINSKOG FILMA – FILM: „KINEZ ZA PONETI“
U sredu, 16. avgusta u okviru Ciklusa argentinskog filma od 21 sat u maloj sali Kulturnog centra biće prikazan film – „Kinez za poneti“. Kineska priča je dramatična komedija reditelja i scenariste Sebastiana Borenszteina. Bez čuda život ne bio bio zanimljiv. Nikome, pa ni Robertu, namćorastom vlasniku gvožđare iz Buenos Airesa i kolekcionaru bizarnih novinskih vesti. Jednog dana u blizini aerodroma Roberto pristaje da poveze kineza koji, bez znanja jezika i samo na osnovu telefonskog broja, traži rođake u glavnom gradu Argentine. Potraga počinje odmah ali je jasno i da će potrajati, pa Roberto, inače samac i neženja, prima gosta u kuću. Razlike će učiniti svoje i na razdvajanju i na zbližavanju dvojice momaka koji će iz dana u dan sve više otkrivati svoje životne priče koje su ih igrom sudbine i spojile. …Ciklus argentinskog filma emitujemo u saradnji sa Ambasadom Republike Argentine u Beogradu. #Ulaz na projekciju je besplatan.

ČETVRTAK, 17. AVGUST

CIKLUS ARGENTINSKOG FILMA – FILM: „VREME HRABROSTI“
U četvrtak, 17. avgusta u okviru Ciklusa argentinskog filma od 21 sat u maloj sali Kulturnog centra biće prikazan film – „Vreme hrabrosti“. #Vreme hrabrosti je triler argentinca Sebastiana Szifrona, objavljen 2005. godine. Priča filma prati psihologa Mariana Silversteina koji je zbog izazivanja prometne nesreće osuđen na rad za javno dobro. To javno dobro će biti terapeutska pomoć grubom inspektoru Alfredu Dijazu, čoveku koji upravo proživljava ozbiljnu krizu zbog otkrića suprugine prevare. Njihova neobična veza na prvom mestu će dovesti do Marianove spoznaje da je i njega prevarila supruga Diana, a vrlo brzo i do otkrivanja velike kriminalne radnje u koju bi mogli biti umešani visoki pripadnici federalnih i tajnih službi i u kojoj se lako gube životi…Ciklus argentinskog filma emitujemo u saradnji sa Ambasadom Republike Argentine u Beogradu. Ulaz na projekciju je besplatan.

PETAK, 18. AVGUST

FILMSKI FESTIVAL – BELDOKS – FILM: „ZAŠTO JE DRAGAN NAPRAVIO ORKESTAR“
U petak, 18. avgusta u maloj sali Kulturnog centra od 21 sat biće emitovan film sa 10. Međunarodnog festivala dokumentarnog filma – Beldoks – „Zašto je Dragan napravio orkestar“. Režija: Nikola Spasić/Srbija, Hrvatska, 2017, 62’/. Samouki romski muzučar iz malog sela Beška u Sremu, Dragan Petrović, sa svoja tri maloletna sina napravio je orkestar ne samo da bi zarađivao za život, nego pre svega da bi porodicu držao na okupu. Na putu do snova, od sviranja na sluh do nota, ovaj neobični ansambl moraće da savlada mnoge prepreke koje im je život namenio, a najstariji sin, Radovan, pred sobom ima najteži zadatak – da napusti selo, upiše muzičku školu u velikom gradu i svoje znanje prenese mlađoj braći kako bi sva trojica izrasla u profesionalne muzičare. #Ulaz na projekciju je besplatan.

http://beldocs.rs/filmovi/zasto-je-dragan-napravio-orkestar/

SUBOTA, 19. AVGUST

“METAL PROGRES ZRENjANIN“ FEST AMFITEATAR KULTURNOG CENTRA ZRENjANINA
„MetalProgresZrenjanin“ fest biće održan u Amfiteatru Kulturnog centra Zrenjanina u subotu, 19. Avgusta. Nastupaju hejvi metal bendovi: Onkt, Desolation i Mist.
Ideja je da se kroz seriju mini festivala, sa odrednicom „progres», čuvena zrenjaninska rok scena raščlani po žanrovima i detaljnije prikaže dokle seže autorski rad nezavisnih umetnika i muzičara, grada Zrenjanina. Kako je veliki broj naših sugrađana, muzičara, zr poštanski broj zamenio nekim inostranim, ali strast prema muzici ne, namera je da svaki od ovih mini festivala bude internacionalnog karaktera. U praksi to znači da je namera da redovni učesnici budu bendovi koje naši sugrađani u inostranstvu, imaju, tamo negde, gde su našli ono što nam je u Zrenjaninu već 30 godina uskraćeno.
Za ovogodišnji “ Metal Progres Zrenjanin“ fest dogovoreni su nastupi bendova: Mist, Desolation i Onkt.
Onkt je holandski đent metal bend, nastao 2007. u Alkmaaru, Severna Holandija. Iza sebe imaju 2 albuma, nebrojeno svirki po zemljama beneluksa i trenutno su jedni od top10 holandskih metal bendova, Holandska metal scena je jedna od najaktivnijih u Evropi i svakako jedna od najprogresivnijih. Sam izraz benda, koji se formuliše nazivom „đent“ predstavlja aktuelnu svetsku avangardu unutar žanra i nastup Onkt-a u Zrenjaninu će biti jedno od prvih predstavljanja đent-a uživo u Srbiji.
Pevač Onkt-a je rodom zrenjaninac i po njegovim rečima, ovaj nastup će za njega značiti, potvrdu smislenosti i uspešnosti desetogodišnjeg rada, kako benda tako i njega samog, kao jednih od pionira novog načina pristupanja metal muzici.
Desolation su svojevrsna metal supergrupa iz Zrenjanina. Svi članovi benda već bili poznati po radu u drugim metal bendovima u Zrenjaninu. Kroz rad u Desolation-u su potpuno sazreli kao muzičari, dostigli vrhunac svojih sviračkih mogućnosti i izgradili autentičan izraz, koji trenutno predstavlja najprogresivniji metal zvuk Zrenjanina.
Mist su, sada već možemo reći, veterani tvrdog zvuka, uzimajući u obzir činjenicu da grupa radi i postoji već skoro 20 godina. U tom periodu su prošli dug put formiranja sopstvenog izraza, koketirajući sa više podžanrova heavy metala. Menjale su se postave, menjao se i zvuk, a njihov rad je ostao zabeležen na dva album izdanja,nekoliko video uradaka i nebrojeno koncerata. Festival počinje u 21 sat. Cena ulaznice je 150 dinara.

SREDA, 23. AVGUST

CIKLUS ARGENTINSKOG FILMA – FILM: „UKRADENO VINO“
U sredu, 23. avgusta u okviru Ciklusa argentinskog filma od 21 sat u maloj sali Kulturnog centra biće prikazan film – „Ukradeno vino“. Ukradeno vino je argentinski film režisera Ariela Vinograda, objavljen 2013. godine. Protagonista filma Sebastijan upoznaje Nataliju baš u trenutku kada pokušava da ukrade poznato umetničko delo u muzeju. Kako radnja filma teče oboje će učestvovati u dosta komplikovanijoj krađi unikatne i preskupe flaše vina Malbec de Burdeos iz sredine XIX veka, ocenjene kao najbolje svetsko vino i čuvane u sefu jedne banke u Mendozi. Dok pripremaju krađu, Sebastijan i Natalija polako otkrivaju da se stvari ne odvijaju tokom kojim su zamislili…. Ciklus argentinskog filma emitujemo u saradnji sa Ambasadom Republike Argentine u Beogradu. Ulaz na projekciju je besplatan.

ČETVRTAK, 24. AVGUST

CIKLUS ARGENTINSKOG FILMA – FILM: „MOJE PRVO VENČANjE“
U četvrtak, 24. avgusta u okviru Ciklusa argentinskog filma od 21 sat u maloj sali Kulturnog centra biće prikazan film – „Moje prvo venčanje“. Moje prvo venčanje je argentinski film u režiji Ariela Vinograda, objavljen 2011. godine. Priča o svadbi Leonore i Adriana. Proslava je organizovana na prelepom mestu sa tortom na četiri sprata, divnom venčanicom i puno zvanica. Sve je bilo savršeno dok Adrijan nije napravio grešku koju je rešio da sakrije od svoje buduće supruge, da bi izbegao nesluglasice.Time je dodatno zakomplikovao stvari dovodeći njihovu vezu u rizik. Kao i na svakom venčanju, pored puno zvanica, haosa oko proslave i neočekivanih grešaka pojavljuju se i gosti koji nikako ne bi smeli da prisustvuju tom činu, kao što je i bivša Leonorina ljubav…..Ciklus argentinskog filma emitujemo u saradnji sa Ambasadom Republike Argentine u Beogradu. Ulaz na projekciju je besplatan.

PETAK, 25. AVGUST

FILMSKI FESTIVAL – BELDOKS – FILM: „ATOS – UKUS NEBA“
U petak, 25. avgusta u maloj sali Kulturnog centra od 21 sat biće emitovan film sa 10. Međunarodnog festivala dokumentarnog filma – Beldoks – „Atos – Ukus neba“. Režija: Peter Bardlehe, Andreas Martin/Nemačka, Austrija, 2016, 90’/. #O filmu: #Planina Atos na grčkom obalskom poluostrvu je jedna od poslednjih preostalih evropskih tajni. Pristup ženama je strogo zabranjen, a u nameri da se neželjeni turisti drže što dalje, viza se odobrava samo hodočasnicima i radnicima. Manastirska republika privlači ljude koji očekuju nešto više nego što moderan život može da im pruži, ljude koji čeznu za životom punim smisla. Nekoliko zapleta uvodi publiku u manastirski svet i suočava ih sa njihovom borbom, pozivajući publiku da razmišlja o dve ključne stvari koje ih vode kroz život: pravo iskustvo svakoga trenutka i tretiranje ostalih sa poštovanjem. Ulaz na projekciju je besplatan.

http://beldocs.rs/filmovi/atos-ukus-neba/

SUBOTA, 26. AVGUST

KONCERT DRINK OR DIE, SCORDISCI, CEPANI ĆUNCI
Koncert benda Drink or die – biće održan u subotu, 26. avgusta u Amfiteatru Kulturnog centra Zrenjanina. Specijalni gosti na koncertu – Cepeni Ćunci i Celtic punk bend – Scordisci. Koncert počinje u 21 sat. Cena ulaznice je 150 dinara.

SREDA, 30. AVGUST

CIKLUS ARGENTINSKOG FILMA – FILM: „PAPIRI NA VETRU“
U sredu, 30. avgusta u okviru Ciklusa argentinskog filma od 21 sat u maloj sali Kulturnog centra biće prikazan film – „Papiri na vetru“/Papeles en el viento. Reditelj: Juan Taratuto/2015, 98’/. #Kada El Mono umre, trojica njegovih prijatelja suočavaju se sa gubitkom, ali i željom da obezbede budućnost njegove ćerke. Za Fernanda, Maurisija i El Rusa, izazov neće biti lak. Žele da povrate veliku, ali promašenu invensticiju koju je El Mono realizovao kada je kupio jednog mladog fudbalera koji je obećavao……#Ciklus argentinskog filma emitujemo u saradnji sa Ambasadom Republike Argentine u Beogradu. #Ulaz na projekciju je besplatan.

ČETVRTAK, 31. AVGUST

CIKLUS ARGENTINSKOG FILMA – FILM: „NERAZDVOJNI“
U četvrtak, 31. avgusta u okviru Ciklusa argentinskog filma od 21 sat u maloj sali Kulturnog centra biće prikazan film – „Nerazdvojni“/Inseparables. Reditelj: Marcos Carnevale/2016, 98’/. Felipe je poslovni čovek koji je posle jedne nesreće ostao nepokretan i traži terapeuta. I pored više veoma kvalifikovanih kandidata, odlučuje se za svog baštovana Tita, koji je hteao da se penzioniše. Tito ni izbliza ne ispunjava uslove neophodne za taj posao, što odmah primećuju osobe iz Felipeovog okruženja, ali on ne odustaje od svoje odluke. Rimejk francuskog filma „Nedodirljivi“. Ciklus argentinskog filma emitujemo u saradnji sa Ambasadom Republike Argentine u Beogradu. Ulaz na projekciju je besplatan.

“BANATSKA BAJKA – LETO U GRADSKOJ BAŠTI”

UTORAK: 1. avgust – 20 časova – Vinsko veče – Razgovor na temu – kulture vina. Izlagač je Šandor Šomođi – vinar. Veče će upotpuniti nastup akustičarskog benda – Duo SIN –
SREDA: 2. avgust – 20 časova – Predstava – „Pa izvolte’ u Sakule“. Predstavu će izvesti Sekcija Kluba za stara i odrasla lica- Gerontološkog centra Zrenjanin/ Tekst: Zoran Petrović. Predstavu je pripremila – Jovanka Đatković.
ČETVRTAK: 3. avgust – 18 časova – Kreativna radionica „Mali genijalci“/Radionicu vodi Otilija Buheker Ilić
SUBOTA: 5. avgust – od 20 časova – Predstavljanje naseljenog mesta – Farkaždin
NEDELjA: 6. avgust – od 20 časova – Predstavljanje naseljenih mesta – Mihajlovo i Taraš
UTORAK: 8. avgust – od 20 časova – Vinsko veče –
SREDA: 9. avgust – od 20 časova – Banatski kulturni karavan – Goran Lungulov i Dragutin Zečević/Projekcija filma: „Pastirska priča“
ČETVRTAK: 10. avgust – 18 časova – Kreativna radionica „Mali genijalci“/Radionicu vodi Otilija Buheker Ilić
NEDELjA: 13. avgust – od 20 časova – Predstavljanje naseljenog mesta – Jankov Most
UTORAK: 15. avgust – od 20 časova – Vinsko veče –
SREDA: 16. avgust – od 20 časova – Banatski kulturni karavan – Biljana Minić – Lazarevo, nastupa i pevačka grupa – „Zavičajni snovi“ i prikazuje se film – „Banatski vinski put“ –
ČETVRTAK: 17. avgust – 18 časova – Kreativna radionica „Mali genijalci“/Radionicu vodi Otilija Buheker Ilić
SUBOTA: 19. avgust – od 20 časova – Predstavljanje naseljenog mesta – Ečka

NEDELjA: 20. avgust – od 20 časova – Predstavljanje naseljenog mesta – Belo Blato

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh