I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Kultura

Film „Led“ u Kulturnom centru

U Kulturnom centru Zrenjanina u ponedeljak, 10. i utorak, 11. decembra biće emitovan novo ostvarenje domaće kinematografije, film „Led“.

„Led“ je rediteljski debi Jelene Bajić-Jočić nastao tačno 35 godina posle prvog izvođenja monodrame njenog oca – poznatog glumca, reditelja i scenariste Radoša Bajić. Vođena scenarijem koji je napisao Bajić, mlada rediteljka dočarava priču u čijem središtu su životi arhitepskih junaka. Na metaforičan način film oslikava neumitno zatiranje korena jedne srpske porodice, odumiranje i nestanak sela u Šumadiji sedamdesetih godina prošlog veka.

Fordomanija

U osnovi dramskog zapleta filma, koji je smešten u epohu lažnog blagostanja Jugoslavije u poslednjoj deceniji Titovog života, 1976. godine, u šumadijskom selu Radomilje živi dvadesetogodišnji seljak Milivoje, sa majkom Stanom, deda Životijem i babom Savetom. Kob i slutnja tragične pogibije njegovog oca u Majdanu, deset godina pre, kad je Milivoje bio dečak – razdire ga i proganja. Prikrivena ljubav njegove majke sa gastarbajterom Miroslavom, čija je kuća u dolini preko brda, pojačava dramatiku i neizvesnost njegovog prevrtanja po prošlosti.

Glavne uloge u filmu tumače Velimir Bata Živojinović, Nela Mihailović, Olga Odanović, Nedeljko Bajić, Momčilo Otašević, Nenad Jezdić i drugi. Specijalni gosti filma su : Radoš Bajić i Emir Hadžihafizbegović.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

 Projekcije su od 17.30h i 20 časova. Cena ulazanice za filmsku projekciju: 250 dinara.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh