I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Kultura

Film Borisa Malagurskog „Pretpostavka pravde“ u Zrenjaninu

U Kulturnom centru Zrenjanina u subotu, 27. oktobra biće emitovan dokumentarni film „Pretpostavka pravde“ u režiji Borisa Malagurskog i Ivane Rajović. Autori filma otkrivaju do sada nepoznate činjenice u vezi sa slučajem „Taton“ i odgovaraju na pitanje „Koliko vredi ljudski život?“.

Slučaj navijača francuskog „Tuluza“, Bricea Tatona kojeg su srpski huligani brutalno pretukli 17.sepetembra 2009. godine  u centru Beograda, nanevši mu povrede od kojih je preminuo – uzdrmao je ne samo Srbiju i Francusku već i svet.

Dokumentarac analizira incident vezan za stradanje Tatona  i sagledava čitavu situaciju iz ugla relevantnih sagovornika, potparola tužilaštva i francuskih analitičara. Akteri dokumentarca su Radmila Dragićević Dičić, predsednica Apelacionog suda koji je doneo pravnosnažnu presudu, Tomo Zorić, portparol Republičkog javnog tužilaštva, srpski i francuski novinari koji su pratili slučaj i mnogi drugi.

PerSu marketi

Nakon izuztenog  dokumentarca “Težina lanaca” kojim je uzdrmao javnost, Malagurski će i ovim filmom dokumentarnog karaktera predstaviti sve ono što javnost nije znala i približnije otkriti detalje Tatonovog ubistva.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Nakon filma, u nastavku programa, održaće se i razgovor sa rediteljem. Projekcija počinje u velikoj sali Kulturnog centra u 20 časova.

Boris Malagurski je rođen u Subotici 11. avgusta, 1988. Nakon osnovne i muzičke škole, upisao je gimnaziju gde je premijerno prikazao svoje prve filmove. 2005. godine, Boris je emigrirao u Kanadu i ubrzo dobio profesionalna priznanja za svoj rad. Završio je Kitsilano srednju školu i postao student filmske produkcije na Univerzitetu Britanske Kolumbije u Vankuveru.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh