I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Kultura

Otvaranje XII festivala stripa „Stripolis“ (FOTO)

U Kulturnom centru Zrenjanina, sinoć (17. septembra), otvoren je XII „Stripolis“ posvećen stripu, prezentujući aktuelnosti, novine i razvoj stripa u današnjem vremenu uz prateće sadržaje i retrospektivne osvrte na razvoj stripa u Srbiji.

Festival je otvoren izložbom „Svet u oblacima – Francuska – Srbija: Zajednička istorija kroz strip“ koja je organizovana u saradnji sa Francuskim institutom u Srbiji.

I Taxi Zrenjanin

Tim povodom izložbu je otvorio Stanislas Pjere, savetnik za kulturu Francuske ambasade i direktor Francuskog instituta u Srbiji. Pored njega, na otvaranju je govorio i Branko Đukić, urednik časopisa „Stripolis“ i autor projekta, a u ime organizatora publici se obratio Goran Marinković, direktor Kulturnog centra Zrenjanina.

Nakon otvaranja izložbe održan je kosplej (predškolci maskirani u omiljene strip junake), publika je mogla da poseti berzu stripova pogleda i ručno rađene figurice istorijskih likova i strip junaka a kao završnica prve večeri održan je razgovor sa filmskim i video umetnikom Milošem Tomićem, gostom festivala.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

„Stripolis“ traje do nedelje, 19. septembra. Večeras (subota, 18. septembar) u Kulturnom centru Zrenjanina od 20 časova održaće se razgovor sa Borisom Stanićem i Danilom Miloševim – Wostok(om), a nakon razgovora gosti će crtati za publiku.

U nedelju, poslednjeg dana festivala od 10 časova organizuju se projekcije animiranih i igranih filmova koji su rađeni po poznatim strip serijalima.

Organizator festivala je Kulturni centar Zrenjanina, urednik časopisa „Stripolis“ koji se objavljuje u okviru izdavačke produkcije KCZR je mr Branko Đukić koji je ujedno i autor istoimenog projekta a pokrovitelji ovogodišnjeg festivala su Grad Zrenjanin i Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh