I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Kultura

Festival „Gitar Art Laureati“ u našem gradu

Izvor : Beta

Festival „Gitar art laureati“ biće održan 9. i 10. marta u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“ i Kulturnom centru Zrenjanin, najavili su organizatori.

Kako je rečeno, taj festival biće održan po peti put u Zrenjaninu, a po konceptu je jedinstven u Evropi jer se u dva koncertna dana predstavljaju najbolji mladi gitaristi današnjice, dok se nastup svetski priznatih muzičara stavlja u službu mladih kolega.

PerSu marketi

Direktor festivala Vladimir Kajlovic rekao je da mladi gitaristi imaju priliku da steknu dragocenu koncertnu praksu, ne takmiče se sa vršnjacima, ne ocenjuje ih žiri, a za razliku od javnog časa, nastupaju pred potpuno nepoznatom publikom u velikim koncertnim prostorima.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Prvi koncert biće održan u petak, 9. marta u zrenjaninskom pozorištu i biće to koncert za gitaru i orkestar savremene švajcarske kompozitorke Maje Leru, u izvodjenju Beogradske Sinfonijete, pod upravom Aleksandra S. Vujića.

Kao solista, nastupiće jedan od najboljih srpskih gitarista danas redovni profesor na nekoliko fakulteta – Zoran Krajišnik.

Publici će se predstaviti i učenici zrenjaninske Muzičke škole.

U subotu, 10. marta u Kulturnom centru planiran je koncert ansambla „Amaro Del“ koji izvodi romsku muziku.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh