I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Kultura

Edukativne radionice u Narodnom muzeju

Narodni muzej Zrenjanin u periodu od 4. septembra do 4. oktobra organizuje edukativne radionice u sklopu akutuelnih izložbi  “MOMO KAPOR – retrospektiva”  i IX Međunarodna izložba fotografija “Sisari sveta”.

Slonovi

Program posvećen deci i mladima vodiće kustos pedagoga zrenjaninskog muzeja, Nevena Dujin Grković.

Aktivnosti će se održavati radnim danima od 14 do 18.30h i  trajaće  do 90 minuta, uz obilazak izložbe vezane za radionicu . 

I Taxi Zrenjanin

 Radionice u okviru izložbe “MOMO KAPOR – retrospektiva”:

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
  1. Muzejska igraonica „Školice“ posvećena je školarcima do petog razreda osnovne škole koji će posle obilaska izložbe imati priliku da u amfiteatru muzeja iscrtaju školicu i igraju ovu zanimljivu igru. Na izložbi se nalazi nekoliko slika posvećenih ovoj „najdemokratičnijoj umetnosti trotoara“ i ta će priča pred slikama biti uvod u igraonicu.
  2. Likovna radionica „Da li je baš tako lako?“ posvećena je deci uzrasta od petog do osmog razreda osnovne škole kao i srednjoškolcima. Nakon obilaska postavke učesnici će se oprobati u crtanju slika sa motivima portreta, pejzaža ili mrtve prirode nastalih „spontano, lako i u jednom dahu“ – kako se često karakterišu Kaporovi vizuelni zapisi.

 Radionice u okviru izložbe IX Međunarodna izložba fotografija „Sisari sveta“

  1. „Zanimljivosti iz sveta sisara koje (ni)ste znali“ je  igra pitanja i odgovora koja nema takmičarski karakter. Kustos pedagog će, uz video prezentaciju fotografija, postavljati pitanja vezana za sisare a najbrži učesnici grupa će odgovarati. 
  2. Likovnoj radionici „Nasmešite se, molim“  uvod će biti diskusija „Imaju li životinje lice na kome se vide emocije?“. Posle razgovora učesnici će imati priliku da nacrtaju životinju koju izaberu.

Sve zainteresovane grupe, dolazak mogu najaviti  dan ranije  na telefon 561-841 ili  064/ 245 73 74 (radnim danom od 13,00 do 19,00 časova), ili putem mejla –  pedagoska2@muzejzrenjanin.org.rs

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh