I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Kultura

Dve večeri alternativnog zvuka – održan festival „Zrenjanin zove 08“

U Amfiteatru Kulturnog centra Zrenjanina 30. i 31. avgusta održan je Festival alternativnog zvuka – „Zrenjanin zove 08“. U toku prve večeri nastupili su Sukob interesa, Panta Šiklja Nafta, Overdrive i bend Repetitor, a druge bendovi Mist, Forgotten Scream, Desolation i Drink Or Die.

Kao i ranijih godina, festival su činili nastupi rokenrol bendova, predstavljanje muzičkog pravca kojim se bave i pregled muzičkih aktuelnosti. „Zrenjanin zove“ je osnovan kao memorijalni u sećanje na rano preminulog zrenjaninskog muzičara, basistu Sašu Šipčića – Šipku, a tokom godina održavanja i organizovanja prerastao je u festival alternativnog zvuka.

I Taxi Zrenjanin

Događaj organizuje Kulturni centar Zrenjanina, a u ulozi pokrovitelji ove godine našli su se Grad Zrenjanin, Trgovinski lanac PerSu i Kompanija Dijamant AD.

– Festival alternativnog zvuka Zrenajnin zove održan je po osmi put u amfitetaru Kulturnog centra Zrenjanina. Bio je jedan od najposećenih i najkvalitetnijih. Osnovan je sa namerom da promoviše stvaralaštvo zrenjaninskih rok muzičara, a ujedno da zrenjaninskoj publici omogući da čuje i najaktuelnije grupe sa alternativne scene. Pored domaćih bendova: Sukob interesa, Panta Šiklja nafta, Overdrive, Mist, Forgotten scream, Desolation i Drink or die, nastupio je i beogradski bend Repetitor. Trudićemo se da dostignutu popularnost i kavlitet festivala održimo i u narednim godinama, rekao je Vladimir Đurić, pomoćnik direktora – rukovodilac programske službe Kulturnog centra Zrenjanina.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Fotografije preuzete sa Facebook stranice Kulturni centar Zrenjanina; Autor: Bojan Stanulov

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh