I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Humanitarne akcije

Drugi „Market kulture“ u Zrenjaninu

Na inicijativu nezavisne grupe kulturnih aktivista i organizacija iz Zrenjanina, u petak, 31. avgusta i u subotu, 1. septembra, na različitim gradskim lokacijama, održaće se drugi po redu zrenjaninski „Market kulture“.

U okviru manifestacije koja će predstaviti kulturne potencijale i mogućnosti zdravih stilova života u gradu, tokom poslednjeg vikenda avgusta, učestvovaće Pozorišni klub „Zeleno zvono“, Klub „Lavli Džavli“, UG  Novi optimizam, umetnici okupljeni oko programa „Bazar za Pazar“, UG Dorbe Torbe, UG Umetnička asocijacija Zrenjanin, UG Arhiv fotografije i mnogi drugi umetnici i pokretači kulturnog života Zrenjanina.

U petak, 31. avgusta od 19h, duž ulice Kralja Aleksandra I Karađorđevića, otvoriti ulična postavka izložbe fotografija “S torbom u svet – Dorbe Torbe ZR”.  Izložba predstavlja foto dokumentaciju „Dorbih Torbi“ zabeleženih na različitim destinacijama planete Zemlje. U okviru “Marketa kulture 2”, u Pozorišnom klubu “Zeleno zvono” i klubu “Lavli Džavli” održaće se i prodajna izložba novog tiraža torbi, a sav novac od prodaje biće priložen za kupovinu sadnica za ozelenjavanje zrenjaninskih vrtića.

Fordomanija

Prvog dana festivala biće otvoren i slikarski atelje Milice Bjelanović (Kralja Aleksandra I Karađorđevića 45, I sprat) u kojem će se od 21h održati koncert klasične gitare u izvođenju Pavla Kirćanskog i Saše Koso. U izložbenom prostoru Istorijskog arhiva Zrenjanin od 20h, u organizaciji zrenjaninskog Arhiva fotografije održaće se projekcija filma ’’Fixing the Shadows’’. Drugog dana „Marketa kulture“, 1. septembra od 10h, u „Atrijumu“ Pozorišnog kluba „Zeleno zvono“ održaće se „Bazar za Pazar“ – okupljalište slobodnih umetnika i amatera u formi prodajnog sajma ručnih radova svih oblika i formata kreativnosti. Od 18h u Karađorđevom parku biće predstavljena Školica sporta „Long Jump – Ivana Španović“ i programi  YOGE za decu i odrasle, instruktorke Aleksandre Vujinović. U izložbenom prostoru Istorijskog Arhiva tog dana će,  u 20h, biti održana projekcija filma ’’Documents for Artists’’. Istog dana, od 20h biće otvoren i slikarski atelje Gabrijele Parigros (Svetozara Markovića 1, II sprat) gde će se održati multimedijalni performans Umetničke asocijacije Zrenjanin. Od 21h u klubu „Lavli Džavli“ odžaće se otvaranje izložbe radova umetnice Ildiko Berkesel.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Ovogodišnji „Market kulture“ biće zatvoren muzičkim programom u Atrijumu  „Zelenog zvona“ gde će nastupiti akustični dvojac, sastav „UP 33“ i u klubu „Lavli Džavli“ gde će nastupiti Freestyle : Soundcutters.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh