I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Kultura

„Divan dan“ Zrenjanince nasmejao do suza

Veliki broj Zrenjaninaca sinoć je zadovoljno napustilo veliku salu Kulturnog centra nakon izvodjenja predstave „Divan dan“. Komad je režirao Slavenko Saletović po tekstu Stevana Koprivice, a uloge su tumačili Milorad Mandić Manda, Suzana Petričević, Ljubomir Bulajić i Jelisaveta Orašanin.

divan-dan-predstava-zrenjanin

„Divan dan“ je komična priča koja na zabavan način predstavlja bračne probleme i nesporazume roditelja i dece. Radnja predstave odvija se u domu porodice Andrijašević u kom su, na dan proslave punoletstva sina jedinca, kuliminrale porodične nesuglasice.

Glavu kuće, starog beogradskog šmekera i kamermana Radio televizije Srbije – Božu, igra Milorad Mandić Manda.

PerSu marketi

„Koprivica je rekao da je ovo porodični album smeha i nostalgija, životna priča u kojoj se svako od nas može prepoznati. Često iz publike čujem da smo neke njihove rečenice iz života „ukrali“ ali mi smo samo predstavili period u kom živimo i tragične situacije ljudi koji nemaju vremena da se posvete svojoj prodici i odrastanju dece“ izjavio je Manda nakon odigrane predstave.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Lik njegove supruge, posvećene profesorice psihologije Zorice, tumači Suzana Petričević koja je pohvalila zrenjaninsku publiku istučući da su gledaoci pažljivo pratili svaku izgovorenu reč.

Petričević se složila sa kolegom Mandom u pogledu otuđenja i generacijskog jaza između članova porodice, navodeći da „roditelji trebaju kvalitetno da provedu svaki slobodan trenutak sa svojom decom ali za to, nažalost, imaju sve manje vremena“.

Njihovog sina, maturanta Vladu, igra Ljubomir Bulajić. „Buntovnik bez razloga“ ima četrnaest jedinica ali nema ambiciju i želju da to stanje i popravi. Kako bi ga izvukla iz problema i zaradila novac za početak zajedničkog života, njegova devojka Tijana, čiji lik tumači Jelisaveta Orašanin, dolazi na ideju da ga kidnapuje i iznudi deset hiljada evra od Bože i Zorice.

Iako obiluje brojnim tragikomičnim situacijama i problemima, priča ima srećan kraj jer članovi porodice Andrijašević uspevaju da ih prevaziđu.

„Predstava „Divan dan“ premijerno je izvedena prošlog marta. Imali smo brojna gostovanja u gradovima širom naše zemlje a sa uspehom smo nastupali i u Austirji, Švajcarskoj, Nemačkoj i Kanadi“ istakao je producent, Milutin Bata Karadžić.

Karadžić je dodao da je predstava imala tu čast da zatvori festival „Dani komedije“ u Jagodini, a da ih u narednom periodu očekuju posete Požarevcu, Boljevcu i Vršcu.

 

foto B&G

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh