I love Zrenjanin

  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Izložbe Zrenjanin

Devedesete ponovo u Zrenjaninu

U holu Kulturnog centra juče je održana jednodnevna izložba „Muzej objekata“ koju su kreirali građani cele Srbije donirajući željeni predmet. Uslov je bio da predmet podseća na period devedesetih godina, bilo da ima samo ukrasnu ili i uporebnu vrednost.

Na ovaj način, građani Srbije prikazali su lična sećanja na tadašnji režim i način života. Mnogi od predmeta izazivaju nostalgiju, naročito oni koji su bili aktuelni na teritoriji cele bivše Jugoslavije.

– Za sada je prikupljeno 150 predmeta, od kojih se u zrenjaninskom Kulturnom centru moglo videti tridesetak, rekli su nam organizatori „Muzeja objekata“.

Zrenjaninci su takođe dali svoj doprinos ovoj zanimljivoj izložbi, i prilagali alat koji im je bio od velike pomoći da „prežive“ devedesete, mobilne telefone, zanimljive crteže.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
I Taxi Zrenjanin

Izložba je bila otvorena od 12 do 19časova, a zatim je otputovala u Zaječar i Suboticu, nakon čega će u Beogradu biti izloženi svi prikupljeni predmeti.

fla-vor-aid

kanistar

mobilni

vikend-casa

Pokretači ovog projekta nadaju se da će do tada biti prikupljen još veći broj predmeta.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh