I love Zrenjanin portal

 • Univer export
 • Kuća zdravlja
Kultura

Muziku ovog zrenjaninskog benda sluša cela Evropa

Zrenjaninski bend koji je svakako privukao veliku pažnju ljubitelja ˝metal˝ muzike, ˝Desolation˝, u prethodnim godinama je svojim trudom i radom ostavio trag u čitavoj Evropi. Svoj energičnan i definitivno upečatljiv zvuk imaće prilike da predstavi na svojoj holandskoj turneji.

Bend koji odiše ˝strahovitom˝ energijom i koji svojim svirkama prenosi pravo značenje ˝metal˝ zvuka, poručuje da je spreman i uzbuđen uoči dvonedeljne turneje koja ih čeka.

Naporno smo radili u prethodnom periodu i veoma smo srećni što je naš rad prepoznat od strane muzičke javnosti u čitavoj Evropi. Kao dodatni vetar u leđa, imali smo veliku podršku publike povodom albuma koji tek treba da izađe, i koji će kao celina biti premierno predstavljen ovog petka u našem gradu, za naš portal izjavio je Ivan Vasić, bubnjar i osnivač benda Desolation.

Fordomanija

Zagrevanje za holandsku turneju uz promociju novog albuma u Vinyl Bassic kafeu

Kako ˝Desolation˝ ekipa navodi, priprema se odlična uvertira za holandsku turneju već ovog petka, u ˝Vinil bejziku˝.

U petak 9. marta nas očekuje prva promocija našeg novog albuma „Pieces of Humanity“, nakon čega prašimo neke od najpoznatijih metal klubova širom holandije, dodali su.

Početak koncerta zakazan je za 22h.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Više informacija o bendu Desolation

Desolation je ˝groove metal/hardcore˝ bend iz Zrenjanina. Ideja osnivanja benda se rodila početkom 2014. godine, kada je bubnjar Ivan Vasić odlučio da pozove nekoliko prijatelja sa kojima je svirao u više zrenjaninskih ˝hardcore ˝i ˝metal˝ sastava.

Definisati precizan muzički stil koji ˝Desolation˝ gaji nije lak zadatak, jer je spektar uticaja na bend veoma širok i više različitih stilova ˝heavy˝ muzike se spajaju da bi stvorili jedinstven rezultat – G˝ ojira, Hatebreed, Lamb of God, Whitechapel, Tesseract, Vildhjarta, Mastodon, Audioslave, Down, Dream Theater, Opeth, At the Gates˝ samo su neka od imena koja se mogu navesti kao izvori inspiracije, dok stil benda ostaje vešto oblikovan, originalan i jedinstven.

Članovi benda su:

  • Andrija Vlajnić – vokal
  • Aleksandar Drašković – gitara
  • Ivan Gombar – gitara
  • Marko Božilović – bas
  • Ivan Vasić – bubnjevi

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
 • Divider

 • Divider
Na vrh