I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Kultura

Kulturni centar: Koncert dua BraVe Samba, Sergeja Ćetkovića, festival „Slobodna zona“

SREDA, 25. I ČETVRTAK, 26. APRIL
CIKLUS „ŠEKSPIR NA FILMU“ FILM: „HAMLET“
U okviru ciklusa: „Šekspir na filmu“ u sredu, 25. i četvrtak, 26. aprila u Kulturnom centru Zrenjanina emituje se filmska drama – „Hamlet“.
Britanska adaptacija Šekspirove tragedije i prvi britanski film koji je osvojio Oskara za najbolji film a Lorens Olivije – Oskara za najboljeg glavnog glumca. Lorens Olivije potpisuje i režiju filma koji je snimljen 1948. U trajanju od 155’. U ostalim ulogama igraju: Bazli Sidni, Ajlin Herli, Norman Vuland. Film se emituje u maloj sali od 20 časova. Ulaz je besplatan.

ČETVRTAK, 26. APRIL
POSETA NOMUSU
U četvrtak, 26. aprila Kulturni centar Zrenjanina organizuje posetu ovogodišnjem NOMUSU na koncert pijaniste Aleksandra Madžara koji će nastupiti sa Kelemen kvartetom iz Mađarske. Koncert se održava u Sinagogi. Polazak iz Zrenjanina je u 17 časova ispred Kulturnog centra. Cena: 1400 dinara.

ČETVRTAK, 26. APRIL
KONCERT DUA BRAVE SAMBA
U okviru promotivnih koncerata Horskog festivala „Slobodan Bursać”, u četvrtak, 26. aprila od 20 časova u Reformatskoj crkvi u Zrenjaninu biće održan koncert dua BraVe Samba pod nazivom „Minijature Latinske Amerike”. Duo BraVe Samba čine Vesna Vučurević na flauti i Branko Barnić na gitari. Kada su osnovali ovaj duo u jesen 2017. godine, vodili su se željom da zrenjaninskoj publici dočaraju i približe čudesan svet i zavodljivi ritam Latinske Amerike, pa okosnicu muzičke literature koju izvodi ovaj ansambl čine note daleke Argentine i Brazila. Premijerni koncert su održali 13. februara 2018. u Baroknoj sali Gradske kuće u Zrenjaninu, a ovo će biti drugi nastup ovog interesantnog i jedinstvenog dua. Kao specijalni gosti na koncertu u Reformatskoj crkvi će nastupiti i Ana Aleksić Šajrer (vokal) i Vladimir Stojković (udaraljke). Ovo je ujedno i prvi ovogodišnji promotivni koncert koji najavljuje jubilarni, peti Horski Festival Slobodan Bursać koji će se održati od 1. do 4. juna u Zrenjaninu. Organizatori koncerta su KulturKick Creative Productions i Kulturni centar Zrenjanina. Ulaz je slobodan.

PerSu marketi

PETAK, 27. APRIL
KONCERT SERGEJA ĆETKOVIĆA
Nova koncertna turneja – Live Tour , pop pevača Sergeja Ćetkovića pod nazivom „Moj svet“, obradovaće Zrenjanince i Zrenjaninke, njegovim nastupom na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina u petak, 27. aprila. Koncert počinje u 20 časova. Kompleksna muzička karijera, bogata diskografija sa sedam objavljenih albuma, prepoznatljiv vokal, emotivni tekstovi i muzika posvećena ljubavi su ono što određuju ovog muzičara. Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Cena ulaznice je 1000 dinara. Dodatne informacije: 566-712.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

FILMSKI FESTIVAL
SLOBODNA ZONA – 12. TURNEJA – PET FILMOVA
Filmski festival Slobodna Zona ponovo kreće na svoju Turneju po gradovima u Srbiji. U toku maja gostuje u zrenjaninskom Kulturnom centru gde će se u okviru ovogodišnje turneje Zrenjanincima i Zrenjaninkama predstaviti pet filmova i to svake srede i četvrtka od 20 časova u maloj sali. Ulaz na projekcije je besplatan. Pet najboljih filmova sa ovogodišnjeg 13. festivalskog programa, održanog od 1. do 6. novembra 2017. u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, po izboru publike i selektora festivala, predviđeno je da se prikazuju u 50 gradova i opština Srbije, u saradnji sa lokalnim nevladinim organizacijama i kulturnim centrima.

Predvodnik ovogodišnjeg izbora, koji će u toku aprila, maja i juna obići Srbiju, je film koji je otvorio novembarski festival u Beogradu, Novom Sadu i Nišu. U pitanju je dokumentarni film „Dan oslobođenja“ (projekcija u Zrenjaninu – 2. i 3. maja 2018.) koji prikazuje čuveni kontroverzni nastup rok grupe Laibach u Severnoj Koreji, poslednjoj komunističkoj “diktaturi” sveta.
Više o filmu: http://freezonebelgrade.org/?sermons=liberation-day

Zatim sledi film koji je postao hit evropskih festivala 2017. i koji je na Slobodnoj Zoni osvojio Nagradu publike, dokumentarni film „Čavela“ (projekcija u Zrenjaninu – 9. i 10. maja 2018.), o ljubavnici Fride Kalo i večitoj inspiraciji Pedra Almodovara, koji je na Berlinalu zapamćen po višeminutnim ovacijama posle filma.
Više o filmu: http://freezonebelgrade.org/?sermons=chavela-ok

Treći film koji će biti prikazan na Turneji Slobodne Zone je igrani film „Ćambra“ (projekcija u Zrenjaninu – 16. i 17. maj 2018.), koji je na Festivalu u Kanu osvojio Europa Cinemas Label Award. Ovaj uzbudljivi film prati 14-godišnjaka koji živi u maloj Romskoj zajednici i čija avantura počinje nakon što mu brat nestane.
Više o filmu: http://freezonebelgrade.org/?sermons=a-ciambra

Publika širom Srbije imaće priliku da pogleda i igrani film „Crveni pas: pravi plavi“ (projekcija u Zrenjaninu – 23. i 24. maja 2018.), o prijateljstvu i avanturi dečaka i jednog olinjalog psa koji postaje australijska legenda.
Više o filmu: http://freezonebelgrade.org/?sermons=red-dog-true-blue

Peti film na Turneji biće dokumentarac „500 godina“ (projekcija u Zrenjaninu – 30. i 31. maja 2018.), koji prikazuje epsku priču koja je dovela Gvatemalu do odlučujuće tačke u njenoj istoriji. Film je rađen iz perspektive većinske starosedelačke populacije Maja prikazujući teškoće s kojima se borba za pravdu suočava.
Više o filmu: http://freezonebelgrade.org/?sermons=500-godina

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh