I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Kultura

Dečije radionice „Bili jednom zlatarka i ćurčija…“

U Etnološkom delu stalne postavke Narodnog muzeja Zrenjanin od ponedeljka 28. septembra do petka 9. oktobra održavaće se radionice pod nazivom “Bili jednom zlatarka i ćurčija…” za decu četvrtog i petog razreda osnovne škole.

noc-muzeja-radionica

Dani evropske baštine u Srbiji ove godine obeležavaju se pod nazivom “Stari i tradicionalni zanati – očuvanje i održanje”. Dečija nedelja odvija se pod motom „Podrška porodici – najbolja podrška deci!“ zbog čega će u muzeju, uz učešće školskih grupa biti omogućeno i porodično učešće u radionicama, u periodu od 6. do 9. oktobra.

Radionice se održavaju radnim danima sa početkom u 15 i 17 časova i traju najduže dva školska časa (90 minuta). Deca će posle priče o starim zanatima (sa posebnim osvrtom na izradu i ukrašavanje odeće u prošlosti) imati priliku da oslikaju ornament –ukras za odeću. Učešće u radionicama je besplatno, materijal za rad obezbeđuje muzej.

PerSu marketi

Zainteresovani za učešće u radionicama mogu se prijaviti autorki i voditeljki radionica Neveni Dujin-Grković, kustosu pedagogu, radnim danom na telefon muzeja 561-841, od 13 do 19 sati.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh