I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Kultura

Deca zrenjaninskih vrtića uz pomoć vlastitih bisti prikupili sredstva za pravu bistu maestra

Akcija koju su u decembru prošle godine pokrenuli organizatori Festivala horova „Slobodan Bursać“ u cilju obnove biste ovog velikog umetnika polako se bliži kraju.

Nakon niza akcija, koncerata, predstava, nastupa horova, filharmonije, kamernih ansambala i sličnih manifestacija jednu od najlepših i najvrednijih okončali su naši predškolci.

Pre dva meseca naime, naš akademski vajar prof. mr Miloš Vasiljević u cilju edukacije dece o značaju očuvanja naše kulturne i istorijske zaostavštine u vrtićima je  kroz priču i razgovor o maestru Bursaću, zajedno sa vaspitačima podučavao decu o ovom velikanu. Deca su potom u okviru kreativno-radioničkog procesa izrađivala u glini sopstvene interpretacije biste Slobodana Bursaća. Nakon pečenja, patiniranja i postavljenja na odgovarujuće postamente biste su simbolično prodavane i to za prilog na dobrovoljnoj bazi.

PerSu marketi

Pre same prodaje deca predškolske ustanove svojim roditeljima, bakama i dekama izvela su prigodni muzički program za šta su nagrađena gromkim aplauzima.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

 

Tokom ove predivne manifestacije prikupljeno je preko 50 hiljada dinara s tim da neke biste još nisu prodane tako da će iznos sigurno biti i veći – doznajemo iz Predškolske ustanove.

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh