I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Kultura

Deca zrenjaninskih vrtića uz pomoć vlastitih bisti prikupili sredstva za pravu bistu maestra

Akcija koju su u decembru prošle godine pokrenuli organizatori Festivala horova „Slobodan Bursać“ u cilju obnove biste ovog velikog umetnika polako se bliži kraju.

Nakon niza akcija, koncerata, predstava, nastupa horova, filharmonije, kamernih ansambala i sličnih manifestacija jednu od najlepših i najvrednijih okončali su naši predškolci.

Pre dva meseca naime, naš akademski vajar prof. mr Miloš Vasiljević u cilju edukacije dece o značaju očuvanja naše kulturne i istorijske zaostavštine u vrtićima je  kroz priču i razgovor o maestru Bursaću, zajedno sa vaspitačima podučavao decu o ovom velikanu. Deca su potom u okviru kreativno-radioničkog procesa izrađivala u glini sopstvene interpretacije biste Slobodana Bursaća. Nakon pečenja, patiniranja i postavljenja na odgovarujuće postamente biste su simbolično prodavane i to za prilog na dobrovoljnoj bazi.

I Taxi Zrenjanin

Pre same prodaje deca predškolske ustanove svojim roditeljima, bakama i dekama izvela su prigodni muzički program za šta su nagrađena gromkim aplauzima.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

 

Tokom ove predivne manifestacije prikupljeno je preko 50 hiljada dinara s tim da neke biste još nisu prodane tako da će iznos sigurno biti i veći – doznajemo iz Predškolske ustanove.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh