I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Gradska Narodna Biblioteka

„Čitalačka značka“ : Nagrađeni učenici osnovnih škola i vrtića

Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ nagradila je 31. put najuspešnije predškolce i osnovce koji su ove godine učestvovali na manifestaciji „Čitalačka značka“.

U ovogodišnjoj manifestaciji učestvovali su učenici 25 osnovnih škola, a na adresu Dečjeg odeljenja biblioteke pristiglo je 511 čitalačkih dnevnika.

ciatalacka-znacka
Tema ovogodišnje „Čitalačke značke“ bila je „Desanki u čast“, budući da je Vlada Republike Srbije 2013. godinu posvetila stvaralaštvu jedne od najznačajnijih srpskih pesnikinja prošlog veka.

U Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“ upriličen je svečani program i dodeljene su zlatne, srebrne i bronzane diplome najuspešnijim učesnicima.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

U ovogodišnjoj manifestaciji učestvovali su učenici iz 25 osnovnih škola, a na adresu Dečjeg odeljenja biblioteke pristiglo je 511 čitalačkih dnevnika. Dodeljene su i kolektivne nagrade najuspešnijim odeljenjima. Svoje likovne radove predstavili su i mališani iz deset zrenjaninskih vrtića i vrtića iz Čente i Ečke.

Program završne svečanosti za predškolce pripremila su deca iz vrtića „Bambi“ sa vaspitačicama Lidijom Kevrešan i Drinom Mrkajić. Publici su predstavili dramatizaciju priče „Lepotice i zver“, a deca iz vrtića „Kolibri“ sa vaspitačicama Vitanom Miladinov i Tamarom Santovac pripremili su dramatizaciju priče „Stočiću, postavi se“.

Program za osnovce upriličili su učenici Zrenjaninske gimnazije: Katarina Nikolić, Željana Dapčević, Teodora Petrović, Ivan Subotić i Nikola Vujadinović, uz podršku mentorke, profesorice srpskog jezika i književnosti, Dušice Mitić.

„Čitalačka značka“, koju Biblioteka organizuje u saradnji sa Ministarstvom prosvete, jeste manifestacija takmičarskog karaktera u kojoj učenici pišu svoje čitalačke dnevnike. Osnovna ideja manifestacije jeste negovanje i razvijanje književnog ukusa i kulture čitanja kod dece predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta.

Prema propozicijama, učenici su obavezni da napišu prikaz određenog broja pročitanih knjiga, a predškolci da ilustruju knjige koje su im tokom godine čitali vaspitači.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh