I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Kultura

„Četiri godišnja doba“ na klasičan i argentinski način (VIDEO)

U sklopu obeležavanja 120 godina postojanja Zrenjaninske filharmonije sinoć je pred prepunim gledalištem velike sale Kulturnog centra koncert održao Zrenjaninski kamerni orkestar.

Izvedeno je delo „Četiri godišnja doba“ , od dva autora, Vivaldija i argentinskog kompozitora Pjacole. Koncert je deo četiri ciklusa, kojima se obeležava ovaj veliki jubilej.

 

I Taxi Zrenjanin

 

„Ove godine smo rad Zrenjaninskog kamernog orkestra podelili na četiri ciklusa. Prvi ciklus bio je uoči Uskrsa, imali smo prilike da čujemo  „Sedam poslednjih Isusovih reči na krstu“, autora Jozefa Hajdna, u katedrali. Posle toga smo imali koncert u Kaštelu u Ečki, to je drugi ciklus, za koncerte na otvorenom. U tom ciklusu su imali ukupno tri koncerta, i to u Novom Sadu  i u Novom Bečeju. Sada se nalazimo na završetku trećeg ciklusa. Prvi koncert je bio u Novom Sadu, drugi koncert je bio sinoć u Pančevu i večeras je koncert u Zrenjaninu. Izvodimo „Četiri  godišnja doba“, od Vivaldija i Pjacole.“- izjavio je direktor Zrenjaninske filharmonije Roman Bugar.

 

Solisti su bili Florijan Balaž i Erne Švan, a dirigent  gost iz Rumunije Radu Popa

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

„Muzika je jedan univerzalni jezik. Radujem se što sam ponovo u mogućnosti da budem u Zrenjaninu, i da kroz taj isti jezik mogu da se obratim  Zrenjanincima. Večeras imamo spoj savremene i  klasične muzike, koji se zasniva na improvizaciji.“- istakao je dirigent Radu Popa>

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh