I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Kultura

Božanstveni zvuk orgulja i vokala pod svodovima Reformatske crkve (VIDEO)

U sklopu niza manifestacija kojima se najavljuje 5. Horski festival „Slobodan Bursać“ u Reformatskoj crkvi u Zrenjaninu održan je koncert Dragane i Ljubomira Popovića sa gostima.

Publici koja je do poslednjeg mesta ispunila ovo prelepo i široj javnosti manje poznato zdanje uživala je i u zvuku vek ipo starih orgulja na kojima se predstavila Hristina Antić te u glasovima učenika našeg poznatog tenora i mezzosopranistice Konstantina Vidakovića, Snežane Tanasković i Jovane Vukajlović. Na violini se predstavio Flavius Danica. Izvedene su probrane i za ovaj ambijent prilagođene, samim tim i ređe izvođene barokne kompozicije Bacha, Handela, Šuberta i drugih koje odgovaraju pratnji na orguljama.

– U Zrenjaninu postoji mnogo prelepih glasova i predivno je što mnogo ljudi uči pevanje, pa i već pevaju na nekim veoma bitnim scenama – kaže Dragana Popović koja sa svojim suprugom Ljubomirom nastupa u SNP Novi Sad, NP Beograd, Madlenijanumu i mnogim drugim scenama.  – Drago nam je što smo se posle niza nastupa van Zrenjanina konačno predstavili i pred svojom publikom jednim celovečernjim koncertom. Oduvek nam je i bila želja da priredimo koncert uz pratnju na orguljama, a ova crkva pruža zaista prelepe uslove za takvo nešto te je i šteta što se to češće ne koristi – zaključio je Ljubomir Popović.

I Taxi Zrenjanin

  • Divider

  • Divider
  • Daruši
Na vrh