I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Kultura

Bora Otić – „Šorom sredom, dvared“ – bajkovite priče o našoj prošlosti, otete od zaborava (VIDEO)

U Narodnom muzeju Zrenjanin održana je promocija knjige autora Bore Otića „Šorom sredom, dvared“ druga od tri sestre koje, kako autor sam navodi, namerava da izda i ostavi budućim generacijama u amanet.

Otić kojeg na „prvu loptu“ svi povezuju sa emisijom „5kazanje“ pre 4 godine izdao je svoju prvu knjigu „Šorom sredom“ koja je „ukoričeno“ izdanje odabranih priča iz popularne emisije koja se na RTV emituje već 15 godina.

–  Druga knjiga je potpuno drugačija. Sebi sam malo dao na volju i odušak da neke priče koje sam negde načuo, malo izmaštam, obradim. Knjiga baštini kulturu, običaje, radosti, tuge, naravi itd – navodi autor.

PerSu marketi

 

– Knjiga Bore Otića autentičan je dokument o Vojvodini koji čuva od zaborava njenu nematerijalnu kulturnu baštinu predstavljajući nam zanate, različite predmete i njihovu upotrebu, običaje, mentalitet, način života. Ono što knjigu čini posebno vrednom je jezik kojim je pisana , a to je kako autor kaže, skoro zaboravljeni jezik njegovog zavičaja. Ukoliko pak štogod nije jasno rečnik zaboravljenih reči i izraza čini poseban segment na kraju ove knjige. Hvala Bori na ogromnom trudu da duh prošlih vremena na ovako nostalgičan način sačuva u svojim knjigama za naredne generacije, kako kroz priče tako i fotografije koje prikazuju kao se nekad živelo, radilo, oblačilo i ponašalo ovde kod nas – rečeno je na promociji u Narodnom muzeju Zrenjanin.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh