I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Kultura

Bliži se koncert svetski poznatog pijaniste Kemala Gekića

Svetski poznati pijanista, Kemal Gekić, nastupiće u Zrenjaninu posle tri decenije. Organizatori ovog jedinstvenog događaja – Muzička škola „Josif Marinković“, Akademija Umetnosti Novi Sad i udruženje FOTO EXPO, podsećaju da će pijanista nastupiti u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“, 24. aprila u 20 časova.

– Biće ovo pravi ugođaj za sve ljubitelje klasične muzike, a posebno pijanizma. Zrenjaninska publika imaće priliku da čuje šta je to što Kemala Gekića ubraja u pijanistu svetskog glasa. Poznatim delima Šopena, Lista, predstaviće se zrenjaninskoj publici treći put, kao i delom repertoara kubanskog kompozitora Andres Alena. Prvi put u Zrenjaninu nastupio je 1986. godine u Domu mladosti, a drugi put 1989.u istoj sali, sa tadašnjom Filharmonijom.

Nakon koncerta, narednog dana, profesor Gekić će držati master class u sali zrenjaninske Muzičke škole, što predstavlja posebnu dragocenost za sve učenike, a naročito one koji se muzički obrazuju sviranjem klavira.

PerSu marketi

– Neprocenjiva je vrednost ovih predavanja koje, utkano znanjem i iskustvom, profesor Gekić prenosi svojim studentima. Klavir sam završila u njegovoj klasi i svedok sam neverovatnih ideja, rešenja i instrukcija koje smo dobijali dok se uvežbavaju složena dela iz pijanističke literature, kaže za portal I love Zrenjanin Danijela Radaković Derikrava, direktorka Muzičke škole „Josif Marinković“

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Pokrovitelj koncerta je Grad Zrenjanin.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh