I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Kultura

Bliži se koncert svetski poznatog pijaniste Kemala Gekića

Svetski poznati pijanista, Kemal Gekić, nastupiće u Zrenjaninu posle tri decenije. Organizatori ovog jedinstvenog događaja – Muzička škola „Josif Marinković“, Akademija Umetnosti Novi Sad i udruženje FOTO EXPO, podsećaju da će pijanista nastupiti u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“, 24. aprila u 20 časova.

– Biće ovo pravi ugođaj za sve ljubitelje klasične muzike, a posebno pijanizma. Zrenjaninska publika imaće priliku da čuje šta je to što Kemala Gekića ubraja u pijanistu svetskog glasa. Poznatim delima Šopena, Lista, predstaviće se zrenjaninskoj publici treći put, kao i delom repertoara kubanskog kompozitora Andres Alena. Prvi put u Zrenjaninu nastupio je 1986. godine u Domu mladosti, a drugi put 1989.u istoj sali, sa tadašnjom Filharmonijom.

Nakon koncerta, narednog dana, profesor Gekić će držati master class u sali zrenjaninske Muzičke škole, što predstavlja posebnu dragocenost za sve učenike, a naročito one koji se muzički obrazuju sviranjem klavira.

I Taxi Zrenjanin

– Neprocenjiva je vrednost ovih predavanja koje, utkano znanjem i iskustvom, profesor Gekić prenosi svojim studentima. Klavir sam završila u njegovoj klasi i svedok sam neverovatnih ideja, rešenja i instrukcija koje smo dobijali dok se uvežbavaju složena dela iz pijanističke literature, kaže za portal I love Zrenjanin Danijela Radaković Derikrava, direktorka Muzičke škole „Josif Marinković“

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Pokrovitelj koncerta je Grad Zrenjanin.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh