I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Kultura

Biljana Minić predstavila publici zbirku pesama „Srećan sam ko malo dete“ (VIDEO)

Biljana Minić je mlada pesnikinja iz Lazareva priredila je književno veče u maloj sali Kulturnog centra povodom nedavno  objavljene zbirke pesama “Srećan sam ko malo dete”. 

– Ne volim da se predstavljam, mi pesnici bi trebali da to čime imamo da se predstavimo uradimo kroz pesme. – jedan je od njenih stavova i upravo na taj način  se i predstavila zrenjaninskoj publici.

O njenom delu na promociji su govorili i njen recenzent Radivoj Šajtinac, urednica Jasmina Bukvić te Svjetlana Ždrale. U muzičkom delu predstavile su se Miljana Potpara i Milica Bobar.

PerSu marketi

– Čitajući ove pesme, zapisivala sam sve ono što me dotaklo u pojedinoj pesmi. Na osnovu toga nastao je predgovor „Poezija kao istinsko postojanje“. Poezija je oduvek predstavljala divan prostor slobode, a često i bojište na kojem ranjive duše vode večitu borbu za ostvarenje mogućeg. Ona je u isti mah i sklonište od sveta ali i pozornica. Živimo u jednom brzom svetu, a poezija Biljane Minić nagoni nas da se zaustavimo mada to nije prava reč, ona jednostavno u nama nešto probudi i raspline neobičnu bliskost sa dušama znanim i neznanim sa nekom lepotom koju nismo kadri da vidimo uvek i u svemu. Knjiga „Srećan sam ko malo dete“ ne zove se tako slučajno. Satkana je od čežnje za igrom, sva od traženja smisla i od topline. Ova pesnikinja govori nešto važno što se tiče svih nas. Ponekad govori i u naše ime ali svojim glasom. Zato od nje saznajemo da je istinski način postojanja tek u pesmi ili uz pesmu – kaže između ostalog urednica Jasmina Bukvić.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Biljana Minić studirala je računovodstvo i finasije u Novom Sadu. Ipak to ne radi ni dan danas već je obična devojka koju reči jure i traže da budu zapisane kaže Biljana o sebi. Objavljivala je pesme u zbirkama poezije „Mladi dolaze“ (Udruženje književnika Srbije), „Umno“ (Književna zajednica Jugoslavije), „Ulaznica“ (GNB Žarko Zrenjanin). – Moj čitaoče, moja desna ruko, tebi će se moja poezija dopasti ili neće, a to je jedino važno – navodi Biljana Minić na koricama knjige „Srećan sam kao malo dete“.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh