I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Kultura

Besplatan ulaz na filmske projekcije i monodramu u Kulturnom centru

IZLOŽBA RADOVA SLAVKA ŽIVANOVIĆA „SKULPTURE“

Izložba radova „Skulpture“ Slavka Živanovića – dobitnika prve nagrade prošlogodišnjeg Likavnog salona 30X30 otvorena je do 15. avgusta u Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanina. Veći deo autorovih ostvarenja, nosi obeležja fuzije određenih tehnoloških procedura i izbora materijala, od kojih su samo neki uslovno klasični kao drvo, metal, kamen, ili atipični, koža, staklo, papir. U tim kombinacijama efekat kriptomorfizma nije isključen, tako da ni izvorna obojenost materijala ne prevladava dominanznu strukturu oformljene telesnosti…

IZLOŽBA RADOVA NADEŽDE KIRĆANSKI

Izložba radova Nadežde Kirćanski otvorena je do 18. avgusta u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina. Nadežda Kirćanski je rođena 1992. godine u Zrenjaninu. Radi u mediju crteža, skulpture i instalacije.
SREDA, 10. I ČETVRTAK, 11 AVGUST

CIKLUS KLASIKA – GANGSTERSKI FILM – FILM: „DRŽAVNI NEPRIJATELj“

U sredu, 10. i četvrtak, 11. avgusta u maloj sali Kulturnog centra od 21 sat biće emitovan film: „Državni neprijatelj“ (The Public Enemy). Reč je o kriminalističkoj drami Williama A. Wellmana iz 1931. sa Jamesom Cagneyjem u glavnoj ulozi. Uz snažnu dramatizaciju i socijalnu kritiku filma, kritika i publika složili su se kako su uloge bile dosta uverljive, a mnogi likovi u filmu temeljeni su na stvarnim likovima iz doba prohibicije. Ulaz na projekcije je besplatan.
ČETVRTAK, 11. AVGUST

MONODRAMA JOVICE JAŠINA „IMA JEDNA ZEMLjA“

Predstava “Ima jedna zemlja” u izvođenju Jovice Jašina, bazirana je na popularnoj knjizi “Pisma iz Srbije”, poznatog srpskog satiričara Bojana Ljubenovića a biće odigrana u četvrtak, 11. avgusta u Amfiteatru Kulturnog centra Zrenjanina #Glavni junak ove predstave je Ljubenovićev izmišljeni stranac, koji hiruškom preciznošću, na duhovit i lucidan način, secira srpsku stvarnost, ukazujući publici na ovdašnje paradokse, anomalije, mane i vrline. Duhovit je na moment, a satiričan čitavo vreme i obrnuto, pa se publici čini da se umesto u pozorištu nalazi pred velikim ogledalom u kome neprestano vidi sebe…*Predstava počinje u 21 sat. Ulaz je besplatan.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

SUBOTA, 13. AVGUST

KONCERT

Koncert bendova Trash Union i Drink or Die, biće održan u subotu, 13. avgusta u Amfiteatru Kulturnog centra Zrenjanina. Početak je zakazan za 22 sata. Cena ulaznice je 100 dinara.

NEDELjA, 14. AVGUST

PROMOCIJA KNjIGE O ZRENjANINSKOM ROKENROL BENDU „METEORI“

Promocija knjige: „Meteori“ Aleksandra Ace Đerića i proslava jubileja – pedesetopetogodišnjice postojanja „Meteora“ biće održana u nedelju, 14. avgusta u Kafeu Kulturnog centra sa početkom u 20 časova. Đerić je prikazao zrenjaninsku rokenrol scenu kroz priču o jednom bendu i kolektivna sećanja o nastanku zrenjaninskog rokenrola – nastanak benda, koncerti i opis vremena u kom su stvarali. U okviru promocije biće održan i kraći koncert – izvedeno par muzičkih numera hitova iz tog vremena.

SREDA, 17. I ČETVRTAK, 18. AVGUST

CIKLUS KLASIKA – GANGSTERSKI FILM FILM: „LICE SA OŽILjKOM“

U sredu, 17. i četvrtak, 18. avgusta u maloj sali Kulturnog centra od 21 sat u okviru Ciklusa klasika – Gansterski film biće emitovan film: „Lice sa ožiljkom“ (Scarface) (SAD, 1932, 90′). Režija: Howard Hawks. Igraju: Paul Muni, Ann Dvorak, Karen Morley i dr. Film je inspirisan likom i delom zloglasnog mafijaša Al Kaponea…Ulaz na projekcije je besplatan.

kulturni

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh