I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Kultura

Besplatan koncert Gudačkog kvarteta Beogradske filharmonije u Zrenjaninu

Turneju „Filharmonija na severu“, Gudački kvartet Beogradske filharmonije započinje večeras u Zrenjaninu (10. aprila) koncertom u Baroknoj sali Gradske kuće koji počinje u 19,30 časova. 

– Mi se borimo da se svaki grad, makar dok smo mi u njemu, zbog umetnosti i muzike koju sviramo, oseti „glavnim“ i da će svi naši gradovi, ukoliko budu protkani kulturom, biti jednako važni. Naša je misija da svojim koncertima ljude uvek podsećamo na to – rekla je Jelena Dragnić u ime Gudačkog kvarteta Beogradske filharmonije povodom sutrašnjeg nastupa u Zrenjaninu.

Gudački kvartet će se, zajedno sa klarinetistom Veljkom Klenkovskim, predstaviti delima Hajdna, Mocarta i Betovena.

Filharmoničari Jelena Dragnić (prva violina), Vladan Lončar (druga violina), Boris Brezovac (viola) i Aleksandar Latković (violončelo), osnovali su Gudački kvartet u okviru ovog orkestra 2011. godine. Ovi beogradski muzičari su prošle godine održali uspešnu turneju „Filharmonija na jugu“, kada su nastupali u Vranju, Leskovcu i Aleksincu. Sada će, novom turnejom „Filharmonija na severu“, prirediti poseban muzički doživljaj publici u Zrenjaninu, Kikindi (11. april) i Subotici (12. april).

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
PerSu marketi

Ulaz na koncert je besplatan.

  • Divider

  • Divider
  • Daruši
Na vrh