I love Zrenjanin

  • Home Interpoint
  • Univer export
  • Kuća zdravlja
Kultura

Bajkoviti koncert Simfonijskog orkestra RTS i maestra Bojana Suđića (VIDEO)

Zrenjaninci koji su sinoć prisustvovali izvrsnom koncertu Simfonijskog orkestra RTS, osetili su se privilegovanim s obzirom na činjenicu da je Zrenjanin jedan od svega četiri grada u kojima je jedan od najboljih ansambala u zemlji održao turneju „Filmska čarolija“.

Upravo u skladu sa nazivom turneje, Simfonijski orkestar RTS pod dirigentskom palicom maestra Bojana Suđića, izveo je sinoć u prepunoj sali Kulturnog centra numere iz filmova Gospodar prstenova, Pirati sa Kariba i Hari Poter.

Izuzetno energičan nastupi uigranost članova orkestra do najviše granice, pokorili su zrenjaninsku pubiku koja je maestra Suđića vraćala na bis dva puta. Gromoglasnim višeminutnim aplauzom publika je na kraju ovog izuzetnog muzičkog događaja, ispratila muzičare sa bine.

PerSu marketi

Koncertu je prethodio prijem članova orkestra i dirigenta Bojana Suđića u Baroknoj sali Gradske kuće. Prijem su organizovali pomoćnik gradonačelnika, Duško Radišić, i zamenica predsednika Skupštine grada, Ljuba Travica.

-Nažalost, nema mnogo gradova u Srbiji koji imaju mogućnost da ugoste veliki Simfonijski orkestar. Zrenjanin smo odabrali prirodno, jer smo ovde već nekoliko puta nastupali. Mislim da je naš koncert „Filmska čarolija“, koji čini najpopularnija muzika iz bajkovitih filmova, prava stvar i pravi način da oživimo kulturnu scenu i da približimo publici ovakvu vrstu muzike. I to onoj publici koja inače nema priliku da, osim dolaskom u Beograd ili Novi Sad, čuje ovako nešto. Ja se nadam da će ovo biti uvod u veoma blisku saradnju, jer nema smisla da Beograd sam sebi bude cilj i konačište, već je važno da se Srbija i u kulturnom planu decentralizuje, te, da i manja mesta budu centri kulture, rekao je Suđić neposredno pred početak koncerta.

-Čast mi je i zadovoljstvo što smo mogli da ugostimo vrsne umetnike. Ovo je još jedan dokaz da je Zrenjanin grad kulture i umetnosti. Koncert se pokazao interesantnim i u drugim gradovima Srbije, pa je pravo zadovoljstvo što je danas i u našem gradu. Podržavaćemo i ubuduće sve manifestacije, koncerte i sadržaje ovog tipa. Posebno treba da se zalažemo na polju umetničke muzike, da decu učimo pravim vrednostima. Gradska uprava će se potruditi da obezbedi lokacije, sale i prostore u kojima će se umetnička muzika izvoditi, a kada su u pitanju kadrovi, to nam ne nedostaje, istakla je ovom prilikom Ljuba Travica.

Ulaz na koncert Simfonijskog orkestra RTS je bio besplatan.

  • Divider

  • Divider
  • Daruši
Na vrh