I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Kultura

Ambrozija : Pronađi, fotografiši, uništi

Zrenjaninski Narodni muzej pokrenuo je nedavno akciju “Ambrozija : “Pronađi, fotografiši, uništi”. Cilj pokretanja akcije jeste edukovanje javnosti o potrebi za redovnim uklanjanjem opasne korovske i alergene biljke kako bi se smanjila količina polena u vazduhu – poručuju organizatori. U tom cilju odštampani su promotivni posteri koji će biti postavljeni u školama, mesnim zajednicama, oglasnim tebalama kako bi se što veći deo javnosti uključio u akciju.

Akcija Narodnog muzeja Zrenjanin je vid apela, pre svega na mlade školarce, ali i sve zainteresovane – da se priključe, pogledaju oko sebe i potrude se da u svom okruženju pronađu ambroziju.

Neophodno je da svako ko pronađe ambroziju fotografiše tu biljku, da je iščupa iz zemlje sa korenom i da prizor ponovo fotografiše. Pri tom bi bilo poželjno da se uslika i mesto gde je ambrozija pronađena, kako bi se stekao uvid u moguće lokalitete gde se ova alergena biljka moze pronaći. Fotografije se na CD ili USB memoriji mogu doneti  lično u Narodni muzej ili se mogu poslati na e-mail adresu: ambrozijafoto@yahoo.com. Autori mogu da ostave svoje lične podatke, podatke o lokaciji gde je ambrozija uočena, kao i komentar fotografija. Rezultat akcije imaće dvostruki značaj – s jedne strane, veliki broj ljudi imaće priliku da pruži svoj doprinos suzbijanju alergene biljke, a sa druge, fotografije koje u ovoj akciji budu prikupljene -biće izložene u Narodnom muzeju kako bi se edukativna poruka proširila na celokupnu javnost.

Autorka projekta je Nataša Knežević, kustos Narodnog muzeja Zrenjanin.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh