I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Kultura

Ambrozija : Pronađi, fotografiši, uništi

Zrenjaninski Narodni muzej pokrenuo je nedavno akciju “Ambrozija : “Pronađi, fotografiši, uništi”. Cilj pokretanja akcije jeste edukovanje javnosti o potrebi za redovnim uklanjanjem opasne korovske i alergene biljke kako bi se smanjila količina polena u vazduhu – poručuju organizatori. U tom cilju odštampani su promotivni posteri koji će biti postavljeni u školama, mesnim zajednicama, oglasnim tebalama kako bi se što veći deo javnosti uključio u akciju.

Akcija Narodnog muzeja Zrenjanin je vid apela, pre svega na mlade školarce, ali i sve zainteresovane – da se priključe, pogledaju oko sebe i potrude se da u svom okruženju pronađu ambroziju.

Neophodno je da svako ko pronađe ambroziju fotografiše tu biljku, da je iščupa iz zemlje sa korenom i da prizor ponovo fotografiše. Pri tom bi bilo poželjno da se uslika i mesto gde je ambrozija pronađena, kako bi se stekao uvid u moguće lokalitete gde se ova alergena biljka moze pronaći. Fotografije se na CD ili USB memoriji mogu doneti  lično u Narodni muzej ili se mogu poslati na e-mail adresu: ambrozijafoto@yahoo.com. Autori mogu da ostave svoje lične podatke, podatke o lokaciji gde je ambrozija uočena, kao i komentar fotografija. Rezultat akcije imaće dvostruki značaj – s jedne strane, veliki broj ljudi imaće priliku da pruži svoj doprinos suzbijanju alergene biljke, a sa druge, fotografije koje u ovoj akciji budu prikupljene -biće izložene u Narodnom muzeju kako bi se edukativna poruka proširila na celokupnu javnost.

Autorka projekta je Nataša Knežević, kustos Narodnog muzeja Zrenjanin.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
I Taxi Zrenjanin
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh