I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Kultura

Akvareli Radiše Lucića od 24. februara u MZ „Veljko Vlahović“

Izložba akvarela Radiše Lucića iz privatne kolekcije Kerčov Miroslava biće otvorena u Mesnoj zajednici “Veljko Vlahović”, 24. februara u 19 časova. Izložbu će otvoriti Jasmina Tutorov, istoričar umetnosti, a gost večeri biće orkestar “Stardust”.

– Radišu Lucića je smrt prekinula u punom radnom zamahu. On je ceo život bio potpuno posvećen svetu slike, pod stalnim ispitivačkim i istraživačkim naponom, svojstvenom samo izabranima. Taj stvaralački zanos nije utihnuo, nego se rasplamsao u njegovoj poslednjoj, osmoj deceniji života. Tada se posvetio prvenstveno akvarelu. Upravo kada su ti akvareli nastajali, Lucić se sprijateljio sa čovekom zahvaljujući kome je ova izložba i nastala. Bio je to Miroslav Kerčov strastveni i zaluđeni kolekcionar slika, koji je u Lucićevim akvarelima prepoznao visoke umetničke uzlete, rekla je Tutorov portalu I love Zrenjanin.

RADIŠA LUCIĆ (Melenci 1941 – Zrenjanin 2016.)

Upisao je ALU u Beogradu.Studije je nastavio samostalno. Priredio je preko 40 samostalnih izložbi i učestvovao na preko 200 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Više puta je nagradjivan. Poslednji put, dobio je nagradu na IV Medjunarodnom bijenalu akvarela malog formata 2015. (Galerija SKC Novi Beograd). Osnivač je nekoliko likovnih kolonija, kao i likovnog ateljea „ Rafailo Banatski“ u Zrenjaninu. Učesnik je i više kolonija u zemlji i inostranstvu. Bio je član ULUS-a, SULUV-a i IAA AIAP UNESCO.

PerSu marketi

Organizatori izložbe su Udruženje „Bagljaškult“ i Mesna zajednica „Veljko Vlahović“.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh