I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Pozorište Zrenjanin
Kultura

A Weill Ago elektroakustični kabare u Narodnom muzeju Zrenjanin

Nakon odlično primljenih izvođenja u Parizu, Beogradu, Podgorici i Kragujevcu elektroakustički kabare „A Weill Ago“ Ane Gnjatović biće po prvi put izveden u Zrenjaninu.

Muziku Kurta Vajla i Ane Gnjatović izvode Tiјana Đuričić, sopran, Аna Gnjatović, glas i elektronika, i Milivoje Veljić, klavir.  Kabare je na programu u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u  petak, 20. aprila, u 20 časova.

Program za sopran, klavir i elektroniku inspirisan je ličnošću i muzikom Kurta Vajla. Vajlove pesme, ali i glasovi Lote Lenja, Bertolda Brehta, Danila Kiša, zvuci detinjstva i zvuci rata, arhivski snimci i lična istorija, javljaju se, prelamaju i naslojavaju kroz pevane, govorene, snimljene i semplovane odlomke. Tako izgrađen elektroakustički sloj Ane Gnjatović kontekstualizuje i komentariše Vajlove pesme koje sopran Tijana Đuričić izvodi uz klavirsku pratnju Milivoja Veljića. Zajedno, ova dva sloja sklapaju kabaretski gorko-sladak zvučni narativ o umetnosti i odgovornosti. Ulaz je besplatan, a organizator koncerta je Kulturni centar Zrenjanina .

PerSu marketi

foto: youtube printscreen

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh