I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Kultura

Izložba, tribina, dokumentarni film „Majka“

Petak, 24. jun

IZLOŽBA MALI FORMAT – ULUPUDS-a 2016.

Izložba „Mali format ULUPUDS-a 2016.“ biće otvorena u petak, 24. juna u 19 časova u salonu Kulturnog centra Zrenjanina. Izložbu čine ulja na platnu, kartonu, dasci, fotografija, klasični crtež – olovka, tuš, digitalne grafike, akvarel, keramika, enkaustika, linolez, pastel…Publika će imati priliku da pogleda raznovrsnu izložbenu postavku kako u tehnikama, tako i u estetskim dostignućima i temama.

Petak, 24. jun

PREDAVANjE

U petak, 24. juna u maloj sali Kulturnog centra od 19 časova biće održano predavanje na temu: „Kako biti zdrav/primeri“. Predavač je Prim. dr med. Boro M. Vujasin.

Utorak, 28. jun

TRIBINA

Tribina „Bitka za Britaniju 1940. godine“ biće održana u utorak, 28. juna u maloj sali Kulturnog centra. Uvodničar je Petar Jakšić, istoričar. Moderator je Miroslav Samardžić. Tribina počinje u 19 časova.

Sreda, 29. i četvrtak 30. jun

CIKLUS – DOKUMENTARNI FILMOVI – FILM: „MAJKA“

U sredu, 29. i četvrtak, 30. juna u okviru ciklusa francuskog dokumentarnog filma biće emitovan film „Majka“ (Francuska, 2007, 80′). Režija: Antoan Katen i Pavel Kostomarov. Zove se Ljuba. Na ruskom to znači „ljubav“. U neprijateljskom okruženju, izložena grubostima, uz stalna odricanja ova „majka hrabrost“ uništava svoje zdravlje živeći u kolhozu u okolini Novgrada sa svoje devetoro dece. Daleko od nasilnog muža, brine o najstarijem sinu koji je u zatvoru, iz porodilišta u školu, iz bolnice na njivu… dokle će stići tako? Zadivljujući portret heroine iz ruskog romana u borbi protiv nedaća. Film se emituje u maloj sali Kulturnog centra od 21 č. Ulaz je besplatan. Ciklus filmova se realizuje u saradnji sa Francuskim institutom u Srbiji.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

majka

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh