I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Kultura

Arena di Verona: Ljubomir Popović četiri puta pevao na bis Italijanima

Na nedavno održanom festivalu opere „Arena di Verona“ veoma zapažen nastup imao je tenor Ljubomir Popović, kojeg je italijanska publika čak četiri puta vraćala na bis.

Italijani vole operu: Arena di Verona

Italijani vole operu: Arena di Verona

„Arena di Verona“ je letnji festival opere koji se održava od 1913. godine. Ova manifestacija je bila odskočna daska u karijeri mnogih velikana opere u svetu. Veliku čast da nastupi na „Areni di Verona“ imao je Zrenjaninac Ljubomir Popović

– Verona je prelep grad. Prvi put sam bio u njemu. Pevao sam na jednom od propratnih koncerata, jer je sama Arena rezervisana za velike igrače. Bilo je zaista sjajno nastupati u takvom ambijentu – rekao je Popović i dodao da je imao malu tremu, jer je pevao u Italiji na italijanskom jeziku.

PerSu marketi
Ljubomir Popović na sceni

Ljubomir Popović na sceni

– Uvek imam tremu kada pevam u Italiji. Publika odlično poznaje operu. Tamo u najmanjem selu svi znaju arije napamet, tako da pred njima nema foliranja. Publika otvoreno pokazuje emocije. Ako im se ne dopadneš, ustanu i odu ili se dešava da te izvižde. Meni se srećom dogodilo suprotno. Na kraju koncerta, niko nije hteo da napusti svoje mesto. Četiri puta su me vraćali na bis. Nastupao sam sa pijanistkinjom koja je zaposlena u teatru Veron, sopranom iz Italije i Ruskinjom, koja već dugo radi u Italiji. Izveli smo operske bisere, a ja sam ubacio i malo ruskog repertoara. Posle koncerta ljudi iz publike su nam prilazili i zahvaljivali na lepom koncertu. 

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Interesantan detalj se dogodio tokom koncerta, kada je Popović predložio sopranistici iz Italije da na bis otpevaju čuveni  „O sole mio“.

– Rekla mi je da ne zna ceo tekst, već samo refren. To me je iznenadilo, jer je ona Italijanka, a ja kao Srbin znam celu pesmu. Počeo sam, a ona se kasnije pridružila – uz osmeh priča Popović.

Učešće na „Areni di Verona“ predstavlja prestiž za svakog umetnika.

– Nadam se da ću jednog dana nastupiti u samoj Areni, na glavnoj sceni. To bi bio ogroman uspeh – zaključio je Popović, kojeg ćemo polovinom oktobra, na otvaranju operske sezone moći da gledamo na u Narodnom pozorištu u Beogradu i u zemunskom „Madlenijanumu“.

 

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh