I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Humanitarne akcije

U Zrenjaninu obeležen Svetski dan dece obolele od raka

U 22 grada Srbije među kojima je i Zrenjanin, obeležen je Svetski dan dece obolele od raka. Podršku Nacionalnom udruženju roditelja dece obolelih od raka pružilo je više stotina građana okupljenih pod sloganom „I ja se borim“ koji su kupovinom balona i prigodnih artikala ovom prilikom pomogli izgradnju hemato-onkološkog odeljenja u Nišu.

Na platou ispred vodotornja, u okviru akcije nastupili su perkusionisti „Ritam duše“, učenici OŠ „Josif Marinković“ iz Novog Bečeja.

Tačno u 13 časova puštanjem balona, data je simbolična podrška našim najmlađim sugrađanima koji se bore sa ovom opakom bolešću.

20160215_125729

PerSu marketi

U Srbiji godišnje od malignih bolesti oboli oko 350 dece, al se na sreću i procenat izlečenja povećava. Najčešće maligno oboljenje kod dece je leukemija, a procenat uspešnosti lečenja je između 70 i 85 procenata.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

-Vreme potrebno za lečenje leukemije je oko 105 nedelja. Ohrabruje nas inicijativa Ministarstva zdravlja kojom je u skupštinsku proceduru uzet predlog  zakona po kom bi roditelji imali pravo na bolovanje tokom sveg vremena lečenja obolelog deteta, a ne tek četiri meseca koliko je sada zakonom propisano maksimalno trajanje bolovanja – rekla je ovom prilikom Novka Tomić počasni predsednik i osnivač NURDOR-a.

Image30

Lokalna samouprava Grada Zrenjanina podržala je ovu akciju otkupljivanjem svih neprodatih balona.

-Potrebno je da svakog dana mi kao roditelji jedni drugima damo podršku, kao i podršku našim  najmlađima koji se bore sa ovom bolešću, a lokalna samouprava će ovu praksu nastaviti i prilikom svake naredne akcije – poručio je pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić sa ovog skupa.

NURDOR kao organizacija ulaže velike napore da oboleloj deci olakša terapiju. Veliki posao i zasluge pripadaju volonterima koji obilaze i posećuju decu na Hematološkim odeljenjima budući da su posete rodbine zabranjene. „Toj deci to mnogo znači“, rekla nam je članica NURDOR-a Milena Markov inače majka dečaka Miloša Markova koji je preminuo od opake bolesti.

GNB „Žarko Zrenjanin“ drugu godinu zaredom podržava NURDOR, pa će i ove godine biti organizovan
Osmomartovski sajam knjiga kao i NURDOR-ov bazar.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh