I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • agencija dane
Društvena odgovornost

Prva akcija pomoći samohranim roditeljima

Humanitarna pomoc I love Zrenajnin-samohrani roditeljiPrva akcija pomoći samohranim roditeljima u Zrenajninu realizovana je uspešno podelom humanitarnih paketa za 31 dete iz 17 porodica. Akciju su udruženo organizovali Kancelarija lokalnog saveta za zapošljavanje, Lokalni savet za zapošljavanje, Udruženje nezaposlenih Vojvodine, Pokret nezaposlenih, Udruženje samohranih roditelja  i Humanitarna organizacija „023 Zrenjanin“. Podršku su pružili i Dragan Šašić, član Gradskog veća zadužen za socijalnu politiku i odbornik Milan Mrkobrad ispred Udruženja izbeglica.

U humanitarnim paketima namenjenim samohranim roditeljima i njihovoj deci bilo je pripremljene odeće, školskog pribora i knjiga. Samohrani otac, Zrenjaninac Ferenc Švarc poslednje tri godine samostalno vodi računa o četvoro dece uzrasta od 10-17 godina.

– Svaka čast što ste skrenuli pažnju na nas. Nemam ništa, ali imam dobru volju da radim i čisto srce. Snalazim se mada sam nezaposlen već godinama. Pozdravljam ovaj humani gest i nadam se da će i u budućnosti biti više brige za nas, samohrane roditelje – rekao je Švarc. Samohrani roditelji imali su priliku i da svoje problem izlože predstavniku Gradskog veća, Draganu Šašiću koji je obećao da će pomoći rešavanje njihovih problema.

Donator ove humane akcije bili su knjižara Birooprema, Nezavisni sindikat zaposlenih u kulturi NP “ Toša Jovanović “ i isti sindikat iz Kulturnog centra. Cilj akcije je bila pomoć i skretanje pažnje javnosti na težak položaj nezaposlenih samohranih roditelja i uopšte na nezaposlena lica. Knjige koje su preostale donirane su Kulturnom centru koji prikuplja pomoć za decu iz socijalno ugroženih porodica, te će  i taj deo biti uručen deci kojima je potrebno.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Fordomanija

 

  • Divider

  • Divider
Na vrh