I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Dobre Vesti našeg grada

Pomoć nezaposlenim samohranim roditeljima

Kancelarija lokalnog saveta za zapošljavanje, Nezavisno udruženje nezaposlenih Vojvodine gradska organizacija Zrenjanin, Pokret nezaposlenih i NVO humana asocijacija AŽS “ Zrenjajnin 023 “ pokrenuli su akciju prikupljanja odeće i školskog pribora namenjenih nezaposlenim samohranim roditeljima.

Inicijativa je pokrenuta zbog velikog broja nezaposlenih lica i malih prihoda koje ostvaruju samohrane majke ili očevi. Osim dečijeg dodatka koji u proseku iznosi oko 3000 dinara po detetu što je, gledano na životne troškove, mala suma, u obzir je uzeta i činjenica da se veliki broj samohranih roditelja susreće s činjenicom da ne dobija zakonski određenu alimentaciju. Često nezaposleni samohrani roditelji žive sa decom kod svojih roditelja u zajedničkim domaćinstvima zbog čega im je uskraćeno i pravo na socijalnu pomoć jer imaju “ dom nad glavom „.

Zainteresovani za pomoć ovoj kategoriji društva, kao i oni koji se ne nalaze na evidenciji Udruženja nezaposlenih i Lokalnog saveta a potrebna im je pomoć – mogu da dođu i informišu se u Kulturnom centru Zrenjanina ( kancelarija broj 4 ) ili da pozovu broj telefona 023 31 50 284 svakog radnog dana od 09-12 h.

I Taxi Zrenjanin

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh