I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Humanitarne akcije

Pomažu, a ne vide

Pr Home Wealth Secrets eko sto  volontera  koji se bave humanitarnim radom pri katoličkoj crkvi a u okviru međunarodne dobrotvorne organizacije “ Caritas “ okupilo se danas u zrenjaninskoj katedrali kako bi razmenili iskustva i predstavili svoj rad u prethodnih godinu dana. Svi oni rade na teritoriji Banata i ovo je njihov godišnji susret.

Prema rečima koordinatora  centralnog, Biskupijksog Caritas-a Zrenjanin Tibora Halmaia, ovo je organizacija koja u našem gradu kao i u čitavom okrugu dugo postoji i realizuje značajne projekte.

– Radimo na dugoročnom projektu kućne nege starih osoba i to već jednu deceniju. Imamo deset zaposlenih koji brinu o čak 400 korisnika naših usluga iz Zrenjanina, Mužlje i opštine Nova Crnja sa tendencijom da se sve to proširi, kaže Tibor Halmai.

Ovu značajnu aktivnost  je u početku finansirala samo Vlada Nemačke a od pre nekoliko godina se akciji priključio i Grad Zrenjanin  koji sada finansira nekih 35 posto i priznao ih je baš zbog toga što rešavaju probleme socijalne prirode. Od 01. maja su uposlene i još dve medicinske sestre putem konkursa za  Javne radove.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
PerSu marketi

– U našim prostorijama u Ljubljanskoj ulici otvoren je i Dnevni centar za stare osobe i u toku nedelje tu prođe 50 starih osoba koje dovozimo i odvozimo svakog dana po grupama. To su uglavnom svi oni koji su sami i o kojima nema ko da brine tako da im pomažemo tim što ih socijalizujemo. Imamo razne radionice  i animatora i poklanjamo im punu pažnju što oni izuzetno cene, nastavlja Halmai.

Pored svega ovoga tu je i pomoć u hodu što bi se reklo jer se rešavaju i urgentni problemi za najugroženije, ogrev, hrana, higijenski paketi pa čak i ortopedska pomagala koja se dobijaju na revers.  Za pomoć mogu da se prijave svi ljudi, ne samo oni katoličke veroispovesti. danas je održano predavanje o volonterskom radu a potom su se volonteri predstavili jedni drugima sa tim šta su uradili u prehodnom periodu i koji su im planovi za budućnost.

Tekst i fotografije : Maja Pandurov

Home Wealth Secrets

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh