I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Humanitarne akcije

Oglasom širom Zrenjanina, porodica Jovanović moli za pomoć

Do porodice Jovanović iz sela Kumane došli smo tragom oglasa koji su Dragana, dvadesetčetvorogodišnja samohrana majka dvoje dece, i njena tetka, pritisnute mukom i teškom materijalnom situacijom, postavile na nekoliko javnih mesta U Zrenjaninu uz apel za pomoć.

Kumane apel za pomoc

U maloj prizemnoj kući pod istim krovom žive Dragana, deca uzrasta 3 i 6 godina, njena
majka, tetka, brat i još jedno malodobno dete.

-Deca spavaju na dušecima u kuhinji budući da je to jedina prostorija koju grejemo i to pomoću peći na drva. Sama odlazim po drva ponekad i par stotina metara van sela, priča nam Dragana. – Po nekoliko puta noću ustajem da bih naložila peć, da deci ne bude hladno. Ista prostorija služi i kao trpezarija i kupatilo za decu. Pravo kupatilo je potpuno neupotrebljivo. I kada bismo imali struju, koju nemamo već četiri meseca, ne bismo mogli da ga koristimo zbog dotrajalih instalacija, pokvarenog bojlera i ispucalih podova i zidova. U drugoj sobici je majka koja boluje od astme i reume, a i moje zdravstveno stanje je prilično narušeno, oslabljen mi je imunitet, imam više belih nego crvenih krvnih zrnaca. Na moje i mamine lekove mesečno potrošimo skoro 5000 dinara, priča ova žena.

PerSu marketi

porodica-kumane

porodica-kumane1

Porodica Jovanović prima socijalnu pomoću od oko 8000 dinara, i oko 5500 dinara dečijeg dodatka. Nešto malo prihoda Dragana i njena tetka ostvare radom u selu uglavnom kao kućne pomoćnice ili radom u polju.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Uveče im jedino svetlo pravi sveća, a za ponovno uključenje struje potrebna su, za njih, nedostižna sredstva.

– Sedamdeset hiljada dinara za priključenje ne možemo da priuštimo. Nije u pitanju nikakav dug iz prethodnog perioda, nego je ova kuća ranije pripadala mojoj bliskoj rođaki. U nekom momentu je odjavljena i u Elektrodistribuciji nam je rečeno da će toliko koštati ponovno uključenje i novi sat. O radiju ili televiziji ni ne razmišljamo, sa žalom nam pričaju Jovanovići. – Najveća briga je da deca budu koliko toliko sita, da im je toplo i da starija ćerka uredna odlazi u vrtić.

porodica-kumane2

Ono što nam je najpotrebnije sada su drva, sredstva za higijenu, garderoba i posteljina.

Jovanovići su ovu Novu godinu dočekali bez poklona za decu i bez Deda Mraza. Za javnost nisu želeli da se slikaju, kažu, nadaju se pomoći humanih ljudi. Voleli bi da da Božić dočekaju radosni. Ukoliko želite da pomognete ovoj porodici, kontakt je 061 2545 861.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh